Uporabniška podpora
Rižev protein je hipoalergen, brez glutena, brez laktoze in z visokim odstotkom vlaknin.
Beljakovine so dobesedno gradniki življenja. Vse celice, vsa tkiva in vsi organski sistemi v našem telesu vsebujejo beljakovine. To je glavni razlog, zakaj moramo vsak dan v telo vnašati beljakovine, s hrano ali prehranskimi dopolnili.
Izbira beljakovinskega prahu danes ni lahka naloga glede na veliko število različnih vrst in proizvajalcev beljakovinskih napitkov. Beljakovine rastlinskega izvora postajajo vse bolj priljubljene, poleg soje, graha in konoplje pa se kot surovina za proizvodnjo beljakovin uporablja tudi rjavi riž.
Eden največjih »mitov« o vegetarijanski prehrani je, da rastlinski viri beljakovin niso popolni, torej ne morejo zadovoljiti vseh potreb po beljakovinah. To zagotovo ni res in v prid temu, da bi morali rastlinske beljakovine čim prej vključiti v svojo prehrano, sta dva zelo pomembna podatka – rastlinske beljakovine imajo malo maščob, a zato visoko vsebnost vitaminov, mineralov in vlaknin, rastlinske beljakovine pa vsebujejo fitokemikalije, ki prispevajo k splošnemu zdravju in preprečevanju bolezni.
Na seznamu najboljših rastlinskih beljakovin so tudi riževe beljakovine. Vsebuje povprečno 80 % beljakovin, od katerih so skoraj vse esencialne aminokisline. Manjka le še triptofan, ki ga zlahka nadomestimo s kombiniranjem z drugo popolno beljakovino, najpogosteje z grahom, s katerim je idealna kombinacija.
Riževe beljakovine so bogate tudi z vitamini skupine B: tiaminom, riboflavinom, niacinom in minerali: fosforjem, železom in kalijem. Rižev protein v prahu je odlična izbira za športnike, ki so izpostavljeni intenzivnim in napornim fizičnim naporom.
Uživanje riževega beljakovinskega napitka ali smutija med vadbo omogoča učinkovito in hitrejšo obnovo mišičnega tkiva.
Je lahko prebavljiv vir beljakovin, zato se priporoča vegetarijancem in ljudem, ki so občutljivi na laktozo. Poudariti je treba tudi, da je riž hipoalergen in ljudi z intoleranco na riž skorajda ni. Zato ne preseneča, da se pogosto priporoča kot prva izbira hrane za otroke. Riž je nežen za želodec in prebavni trakt in zagotovo bo ustrezal vsem.
Dodati je treba še, da beljakovine iz riža same po sebi niso popolne beljakovine, kar pomeni, da morate dodati nekaj beljakovin v prahu, ki vsebujejo dodatne aminokisline. Ko pa seštejemo vse pozitivne strani riževih beljakovin (vsebuje veliko vlaknin, je brez glutena, brez laktoze in je poln vitaminov B, ki pomagajo pri presnovi in rasti mišic), postane jasno, zakaj so eden najboljših virov rastlinskih beljakovin.
Ekološko pridelane riževe beljakovine lahko kupite v naši spletni trgovini ali v fizičnih trgovinah na Hrvaškem.
Ali ste vedeli, da če se pridružite našemu programu zvestobe, prejmete minimalno 5% popust ZA VEDNO. Super, kajne?! Več o Klubu zvestobe na povezavi: Klub zvestobe.
Za še več odličnih in zdravih receptov, se prijavite na naš Novičnik.
Podprti načini plačila
Vse transakcije so zaščitene in potekajo prek varnih plačilnih sistemov. Na voljo so naslednje možnosti plačila: