DomovReceptiLečne kroglice za hitro in zdravo večerjo
Glavna jed

Lečne kroglice za hitro in zdravo večerjo

Lečne kroglice za hitro in zdravo večerjo
Vsi recepti
25. januar 2016.

Drugače kot nekatere vrste stročnic, kot so soja, čičerika in arašidi, leča nima veliko maščob, ali škodljivega holesterola, izjemen pa je vir topnih in netopnih vlaknin. Topne vlaknine znižujejo raven glukoze in holesterola v krvi. 

Naša kuhinja ne uporablja veliko lečo...in to je škoda. Drugje v svetu jo uporabljajo v nekoliko eksotičnih kombinacijah. Indijska kuhinja je vsekakor prva po porabi leče v svojih jedeh, danes pa vam mi predstavljamo odlične lečne kroglice. 

Lečne kroglice - recept

Postopek: 

  1. Ločeno skuhajte lečo in krompir. 
  2. Krompir dobro operite in neolupljeno naribajte ter dajte kuhat. Prav tako skuhajte lečo. 
  3. Bilo bi popolno, če bi lečo za nekaj ur namočili pred uporabo. Ko je jed prirpavljena oba zmeščkajte z vilico ter združite z drugimi začimbami in dodajte začimbe. Pečico segrejte na 180°C in pecite pol ure. 
  4. Pekač lahko naoljite ali pa vse dajte na peki papir.

Če niste ljubitelj krompirja, ta recept lahko pripravite v različici s sladkim krompirjem. 

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja Tovarne Zdrave Hrane!  Ob prijavi na novičnik, pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...