DomovReceptiNajboljša kremasta špinača kot fantastična priloga vašim jedem
Glavna jed

Najboljša kremasta špinača kot fantastična priloga vašim jedem

Najboljša kremasta špinača kot fantastična priloga vašim jedem
Vsi recepti
10. februar 2022.

Špinača je bogata s klorofilom, z beljakovinami, minerali, železom, magnezijem, fosforjem ter s številnimi oligoemelenti, ki uravnavajo zdravje. Te informacije še ptički na vejicah znajo, vendar kako naj jo naredimo kremasto in zapeljivo tudi za otroke, to ne ve veliko ljudi.  Ni le zdrav, je poln vitamina B in C, folne kisline, magnezija in kalcija, ohranja vid, daje energijo - kot pravi sam Popaj. 

Špinača ponuja ogromne zaloge hranil v primerjavi na svojo kalorično vrednost. Prav se zato pogosto najde v različnih prilogah, in ta tradicionalni  je najpogosteje tudi najljubši. Gre za, seveda,  "špinačo z mlekom" ki ga neredko nepotrebno "pokvarimo".

Priprava: 

  1. Špinačo sperite in očistite ter jo kuhajte 5-10 minut v slani vodi. 
  2. Odcedite ter sperite špinačo z mrzlo vodo ter sesekljajte, Dajte špinačo, 2-3 dl mleka, sol in 1 stisniti strok česna, ter na koncu dodajte moko. Pustite da zavre nekaj minut in jed je končana. 
  3. Gostoto špinače lahko določite z doziranjem mleka po vaši izbiri.

 

Za dodatne zdrave recepte in nasvete, se prijavite na naš novičnik.