DomovReceptiOmaka iz čičerike - in boljši je vsaki obrok
Glavna jed

Omaka iz čičerike - in boljši je vsaki obrok

Omaka iz čičerike - in boljši je vsaki obrok
Vsi recepti
26. oktober 2015.

Čičerika je stročnica, v katero se lahko zaljubite. Čičerika je ena osnovnih živil v zdravi, vegetarijanski prehranim saj je zelo hranljiva in okusna. Jedi s čičeriko morate načrtovati vnaprej, ker se čičerika mora namakati. Najbolj bi ga bilo namakati čez noč. Čim dlje časa ga namačete, to ga je krajše mora kuhati. Čičerika, ki se namaka 8 ur se mora kuhati še 2 uri, medtem ko je čičerika, ki je  stala v vodi 12-16 ur, mora kuhati samo eno uro ali celo manj. 

Morda potrebuje daljši čas za pripravo pa je vreden vsega truda. 

Postopek: 

  1. Kuhano čičeriko dajte v skledo in dodajte vode, toliko da jo pokrije. Čičeriko pretlačite s tlačilko za pire krompir, da dobite enotno zmes, lahko pa ostane kakšen večji košček.
  2. Segrevajte žlico oljčnega olja, na njega zlijte zmes zmečkane čičerike in vode. Dodajte  sojino omako, kurkumo in druge začimbe. 
  3. Kuhajte nekaj minut z nenehnim mešanjem s kuhalnico, do zaželene gostosti. Takoj prelijte po kakšnem skuhanem žitu ali polenti. Ko se ohladi, omaka se strdi kot glazura. 

In kje naj kupiti čičeriko? Zakaj pa je tako dobra čičerika in še več lahko preberete tukaj.

Izpostavljamo nekatere recepte s čičeriko: 

Naročite se na naš Novičnik in pridobite 10% popusta ob prvem naročilu!