Kratka pavza za boljšo nakupovalno izkušnjo
V sredo 17. 9. med 9. in 14. uro spletna trgovina ne bo dostopna zaradi načrtovane tehnične nadgradnje. Veselimo se tvojega ponovnega obiska – čakajo te priljubljeni izdelki in še boljše nakupovanje!
DomovReceptiSlano in slastnoHrustljav tofu v limoni in pomaranči
Glavna jed

Hrustljav tofu v limoni in pomaranči

Hrustljav tofu v limoni in pomaranči
Vsi recepti
01. februar 2024.

Navdušite svoje okušalne brbončice z receptom za hrustljav tofu v limoni in pomaranči, obogaten s tapioko in tamari omako. Ta okusni recept kombinira svežino citrusa z bogastvom tamari omake, ter tako ustvari popolno ravnotežje med sladkim, kislim in slanim okusom. 

Hrustljava zunanjost tofuja, obložena s tanko plastjo tapioke, poskrbi za senzacionalno teksturo, ki se odlično ujame z aromo limone in pomaranče.

Enostaven za pripravljanje, ta recept vam daje neustavljivo kombinacijo okusov in tekstur, ki bo zagotovo zadovoljil vaše okušalne brbončice. 

Ta recept ne bo le navdušil vaše okušalne brbončice, zagotovil vam bo uravnoteženo hrano, saj tofu prinaša visoko kakovostne beljakovine, in citrusi bogatijo obrok z vitaminom C in drugimi antioksidanti. Tapioka, ki se uporablja kot hrustljav ovoj, prinaša dodatno dimenzijo teksture in bo naredila, da je ta recept posebno privlačen. 

Ta poslastica za vegane bo pravi raj, vendar tudi za tiste, ki mislijo, da ne obstaja idealni nadomestek mesa - to kosilo je kot nalašč za vas! Uživajte v hrustljavem doživljaju okusov s tem receptom za tofu v limoni in pomaranči!

Postopek pripravljanja: 

  1. Tofu narežite na kocke in dobro premešajte z oljem in tamari omako. 
  2. Potem posujte s tapioko in vse dobro združite. 
  3. Pecite na pekaču s peki papirjem 30 minut na 200°C.
  4. Za ta čas pripravite omako, tako da najprej na sezamovem olju zarumenite česen in ingver, potem pa dodajte pomarančni sok, limonin sok, kis, sladkor, harisso ter limonino in pomarančno lupinico. 
  5. Tapioko premešajte z 2 žlici vode ter dodajte omako in kuhajte na zmernem ognju, dokler se ne zgosti. 
  6. Dodajte tofu v omako in postrezite z rezanci in kuhano zelenjavo. 

Prijavite se na naš Novičnik in izvedite kaj je novega v svetu zdrave prehrane. Ob prijavi na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Prenesite kuharico brezplačno!