DomovReceptiZdrave sladiceKrhki piškoti z matcho - čudež v morju dolgočasnih božičnih piškotov
Prigrizek - Sladka jed

Krhki piškoti z matcho - čudež v morju dolgočasnih božičnih piškotov

Krhki piškoti z matcho - čudež v morju dolgočasnih božičnih piškotov
Vsi recepti
14. december 2023.

Stavimo, da takšnih piškotov še niste okusili! Popestrite pladenj z božičnim pecivom s to nenavadno sladico. Krema iz indijskih oreščkov je slaščičarski hit v presnem in veganskem svetu, zdaj pa jo v tej krhki kreaciji naredi še posebej zanimivo dodatek – matcha čaja.

Matcha je japonski mleti čaj v prahu!

Gre za zeleni čaj, ki se uporablja pri japonskih čajnih ceremonijah, je intenzivno zelene barve in rahlo grenkega okusa. Njegova elegantna zeliščna nota bo tradicionalno težkim prazničnim tortam vnesla kanček svežine, sami pa veste, da je vsaka naša sladica tudi prava mala prehranska bomba. Matcha prah vsebuje katehin, karoten ter vitamine A, B, C in E.

O tej odlični rastlini smo že pisali – preberite besedilo tukaj. Poskusili smo tudi zelene matcha kroglice, poskusili smo tudi puding iz matche, nato pa nas je osvojila še matcha latte. Po vseh teh uspešnih kulinaričnih igrah s čudežnim zelenim prahom je padla odločitev, da mora biti prisotna tudi na praznični mizi!

Recept za praznične krhke piškote z matcho

Postopek: 

  1. Zmešajte vse suhe sestavine.
  2. Dodamo kokosovo olje, nato zgnetemo z rokami, da naredimo kroglice.
  3. Dodamo rumenjak in vse skupaj premešamo.
  4. Testo zavijemo v plastično folijo in pustimo v hladilniku 30 minut.
  5. Z rokami oblikujemo kroglice, jih pritisnemo na delovno površino in položimo na pekač**
  6. Pečemo 15-20 minut na 190 °C.
  7. Na vodni pari stopite 80 g čokolade, odstavite z ognja in dodajte preostalih 20 g.
  8. Polovico piškotov pomočimo v čokolado (tiste, ki bodo "pokrovi"), nato pa jih potresemo s sesekljanimi pistacijami.
  9. Indijske oreščke zmešajte v kremo z mlekom in matcho v prahu.
  10. Preostale piškote brez čokolade namažemo s kremo, nato jih prekrijemo s čokoladnimi pokrovi.

** Tega testa ni mogoče razvaljati, saj je narejeno s kokosovim oljem namesto z običajnim maslom, vendar se zelo dobro oblikuje z rokami.

Svetujemo, da so piškoti čim manjši (en grižljaj), ker so krhki in lomljivi.

Prijavite se na naš Novičnik in prejmite 10% popusta na prvo naročilo. 

Morda vas zanima tudi ...