DomovReceptiZdrave sladicePirine palačinke z jabolki in cimetom slavijo zimo
Prigrizek - Sladka jed

Pirine palačinke z jabolki in cimetom slavijo zimo

Pirine palačinke z jabolki in cimetom slavijo zimo
Vsi recepti
02. februar 2021.

Te palačinke lahko jeste za zajtrk, malico, večerjo ali preprosto kot sladico. Priprava je enostavna in ne zahteva veliko dela, vse, kar potrebujete, je metlica, s katero boste zmešali sestavine, in zajemalka, s katerim boste oblikovali majhne palačinke.

V zimskem  času so se jabolka s svojimi okusi počasi prikradla v naše kuhinje. Ta zdrav in sočen sadež vedno kraljuje v sezoni meglenih in hladnih dni, predvsem pa v palačinkah! V palačinkah si pirino moko seveda.

S temi preprostimi in hitrimi palačinkami boste v trenutku razveselili svojo družino. Čas, potreben za pripravo, je enak kot pri klasičnih palačinkah, dobili pa boste puhaste, lahke in, kar je najpomembneje, sezonske palačinke. Takšne, ki dišijo po vsej hiši.

Postopek:

  1. Beljake stepite v čvrst sneg.
  2. Rumenjake umenjake zmešajte z eritritolom in vanilijo, nato dodajte kokosovo olje, mandljevo mleko in naribana jabolka.
  3. Posebej zmešajte moko, sol, pecilni prašek in cimet.
  4. Zdaj v zmes z rumenjaki dodajte suhe sestavine in premešajte z mešalnikom.
  5. Na koncu ročno primešajte še beljake.
  6. Palačinke pecite na zmernem ognju približno 3 minute na vsaki strani.
  7. Postrezite z grškim jogurtom, medom ali namazom po želji.

YumYum je z nami spet delila odličen recept, mi pa bomo z vami delili še več kulinarskih idej v našem NOVIČNIK-u.