Domovstročnice
Vse o rdeči leči - nizkokalorični princesi stročnic
SuperhranaVse o rdeči leči - nizkokalorični princesi stročnicNe glede na recept bo rdeča leča pustila močan vtis - je vsestranska, polna koristi in njen blag okus hitro prepriča.
različne vrste fižola in stročnic
Zdrav kotičekFižol je superživilo, ki obogati vsako kuhinjoNekateri ga obožujejo, nekateri pa se ga raje izogibajo. Kakor koli že, fižol je zagotovo živilo, ki je že stoletja eno glavnih živil v kuhinji. Vsekakor z razlogom, saj je zelo vsestranski in se lahko prilagodi vsaki jedi. Tisti, ki ga ne marate ravno, je čas, da spoznate zdravilne učinke te stročnice.
mungotto, riž in grah mungo na krožniku
Slano in slastnoMungotto - kremasta poslastica z rižem in fižolom mungoFižol mungo, znan tudi kot zelena soja, je orientalskega izvora in se odlično poda k zelenjavi in ​​žitom v obrokih.
Čičerika - ena najbolj zdravih živil, pripravljena za kulinarične igre
SuperhranaČičerika - ena najbolj zdravih živil, pripravljena za kulinarične igreNajbolj znane jedi iz čičerike sta hummus in falafel.
Katere so najboljše stročnice in kako jih kuhati?
Zdrav kotičekKatere so najboljše stročnice in kako jih kuhati?Najboljše stročnice so pravzaprav stročnice, ki se najdejo na vašem jedilniku, vendar se nekaj njih izpostavlja s svojo beljakovinsko moči.
Leča - odlično živilo, ki ga moramo uživati čim pogosteje
Zdrav kotičekLeča - odlično živilo, ki ga moramo uživati čim pogostejeLeča se lahko pripravlja enak dan ko se jed postreže, ker, za razliko od drugih stročnic, jo je ni treba namakati den prej.
Zakaj jesti stročnice? Zdravstvene koristi in recepti!
Zdrav kotičekZakaj jesti stročnice? Zdravstvene koristi in recepti!Stari ljudski rek, da se zgolj iz fižola lahko živi, skoraj drži! Stročnice se pogosto najdejo na naših krožnikih, verjetno tudi vi sami se ne zavedate, kako so hranilno bogate.