Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Katera zelenjava in začimbe se imata rad?

Katera zelenjava in začimbe se imata rad?

Bazilika in krompir ali ingver in riba?

Postanite mojster v kuhinji in poskrbite, da bo vsak vaš obrok s pomočjo začimb dobil novo dimenzijo!

Začimbe so osnovi del vsake kuhinje. Ne le da dajejo jedi boljši okus in vonj, lahko tudi poskrbijo za naše zdravje s svojimi zdravilnimi lastnostmi vplivajo na naše zdravje. Vendar, ali ste vedeli katera se začimba ujema s katero jedjo?

Postanite mojster v kuhinji in poskrbite, da bo vsak vaš obrok s pomočjo začimb dobil novo dimenzijo!

Bazilika

Bazilika je majhni grm, ki lahko zraste od 30 do 60 cm. Listi so svetlo zelene barve in rastejo eni drugem nasproti. Dovolj je samo , da s prsti potegneš po njih in jih boš že zavohal. Združite jo s paprikami, jajčevcem in krompirjem. Dobro se ujema tudi s sirem in z ribo. Odličen je v marinadah in prelivih za solate. 

Uporabljajte ga skupaj s česnom v prahu, rožmarinom, materino dušico, majaronom ali z origanom

Peteršilj

Za veliko je ljudi, prej kot zdravilna, peteršilj le navadna začimbna rastlina. Vendar je to velika napaka, saj ne da jedem da odličen okus, temveč peteršilj tudi prispeva k zdravju. Naj vam bo peteršilj, ta zdravilna rastlina, vedno pri rokah - malo na solatah, zelenjavi kot prilogi, v juhah, v čajih, v sokovih,v smoothie-jih, v vsem, in zlasti se dobro ujema z korenjem, jajčevcem, sojo, bučkami in brokolijem. 

Ingver

Ingver jedi da aromatičen, osvežilen, nekoliko pikanten okus. Sestavina je indijska mešanica začimb, in je v Indiji priljubljen čaj iz ingverja. Uporabite ga v jedeh s korenjem, s citrusi, sladkim krompirjem, rdečo peso in bučo. Dobro se ujema z ribo in tofujem. Je nepogrešljiv v curry omaki, rižu ali v marinadah. 

Ingver uporabite v kombinaciji s česnom v prahu ali olajšajte stres s čajem iz ingverja

Đumbir u prahu

Kurkuma

V Indiji se kurkuma vedno dodaja na začetku kuhanja in se združuje z drugimi začimbami, kot sta česen in ingver. To omogoča sproščanje kurkumina. Strokovnjaki za hrano priporočajo, da se meša s črnim poprom, tako se ojača njen učinek. 

Riž je, vsekakar, živilo ki se odlično ujema s kurkumo. Ne le da ji da intenzivno rumeno barvo, njen topli in rahlo pikanten okus jo popolno obogati. Kurkumo lahko daste v omleto ali v umešana jajca. Če kurkumo ne uporabljate toliko v jedeh, to je popoln način da jo začnete pogosteje uporabljati. Barva bo obstojna,, okus spodbuden ter ne bo spremenil okus jajc. Kurkuma se lahko tudi uporablja v suhih ali mokrih marinadah za meso. 

Kumina

Dimljenega, zemeljskega okusa, kumina je začimba, ki obogati okus jajčevca, paradižnika, bučke in korenja, koruze ali navadnega fižola. Dobro se ujema tudi s stročnicami, ribo, tofujem in je odličen tudi v curry omaki, rižu, juhi v marinadah in omakah. 

Kumino združite s česnom v prahu, kurkumo, ingverjem ,cimetom in origanom. 

Kajenski poper

Po nekaterih raziskovanj, se z dodajanjem pol žličke kajenskoga popra lahko se ojača okus jedi, ki jo pripravljate, vendar bo tudi omogočil telesu, da pokuri več kalorij. Uporabite ga v kombinaciji z zelenjavo kot je jajčevec, krompir, bučka, koruza, paprike ali paradižnik. Precej dobro obogati riž, prelive za solato, omake in marinade.

Dobro se ujema s papriko v prahu in cimetom. 

Vse začimbe, ki jih imamo v Tovarni, si lahko ogledaš tukaj: 

OGLEJ SI VSE ZAČIMBE 

In kuhajte okusno z našim receptom! Samo se prijavite na novičnik, tako da vedno imate pri rokah najnovejše kulinarične skrivnosti! 

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.