Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Postanite mojster v kuhinji in poskrbite, da bo vsak vaš obrok s pomočjo začimb dobil novo dimenzijo!
Začimbe so osnovi del vsake kuhinje. Ne le da dajejo jedi boljši okus in vonj, lahko tudi poskrbijo za naše zdravje s svojimi zdravilnimi lastnostmi vplivajo na naše zdravje. Vendar, ali ste vedeli katera se začimba ujema s katero jedjo?
Postanite mojster v kuhinji in poskrbite, da bo vsak vaš obrok s pomočjo začimb dobil novo dimenzijo!
Bazilika je majhni grm, ki lahko zraste od 30 do 60 cm. Listi so svetlo zelene barve in rastejo eni drugem nasproti. Dovolj je samo , da s prsti potegneš po njih in jih boš že zavohal. Združite jo s paprikami, jajčevcem in krompirjem. Dobro se ujema tudi s sirem in z ribo. Odličen je v marinadah in prelivih za solate.
Uporabljajte ga skupaj s česnom v prahu, rožmarinom, materino dušico, majaronom ali z origanom.
Za veliko je ljudi, prej kot zdravilna, peteršilj le navadna začimbna rastlina. Vendar je to velika napaka, saj ne da jedem da odličen okus, temveč peteršilj tudi prispeva k zdravju. Naj vam bo peteršilj, ta zdravilna rastlina, vedno pri rokah - malo na solatah, zelenjavi kot prilogi, v juhah, v čajih, v sokovih,v smoothie-jih, v vsem, in zlasti se dobro ujema z korenjem, jajčevcem, sojo, bučkami in brokolijem.
Ingver jedi da aromatičen, osvežilen, nekoliko pikanten okus. Sestavina je indijska mešanica začimb, in je v Indiji priljubljen čaj iz ingverja. Uporabite ga v jedeh s korenjem, s citrusi, sladkim krompirjem, rdečo peso in bučo. Dobro se ujema z ribo in tofujem. Je nepogrešljiv v curry omaki, rižu ali v marinadah.
Ingver uporabite v kombinaciji s česnom v prahu ali olajšajte stres s čajem iz ingverja.
V Indiji se kurkuma vedno dodaja na začetku kuhanja in se združuje z drugimi začimbami, kot sta česen in ingver. To omogoča sproščanje kurkumina. Strokovnjaki za hrano priporočajo, da se meša s črnim poprom, tako se ojača njen učinek.
Riž je, vsekakar, živilo ki se odlično ujema s kurkumo. Ne le da ji da intenzivno rumeno barvo, njen topli in rahlo pikanten okus jo popolno obogati. Kurkumo lahko daste v omleto ali v umešana jajca. Če kurkumo ne uporabljate toliko v jedeh, to je popoln način da jo začnete pogosteje uporabljati. Barva bo obstojna,, okus spodbuden ter ne bo spremenil okus jajc. Kurkuma se lahko tudi uporablja v suhih ali mokrih marinadah za meso.
Dimljenega, zemeljskega okusa, kumina je začimba, ki obogati okus jajčevca, paradižnika, bučke in korenja, koruze ali navadnega fižola. Dobro se ujema tudi s stročnicami, ribo, tofujem in je odličen tudi v curry omaki, rižu, juhi v marinadah in omakah.
Kumino združite s česnom v prahu, kurkumo, ingverjem ,cimetom in origanom.
Po nekaterih raziskovanj, se z dodajanjem pol žličke kajenskoga popra lahko se ojača okus jedi, ki jo pripravljate, vendar bo tudi omogočil telesu, da pokuri več kalorij. Uporabite ga v kombinaciji z zelenjavo kot je jajčevec, krompir, bučka, koruza, paprike ali paradižnik. Precej dobro obogati riž, prelive za solato, omake in marinade.
Dobro se ujema s papriko v prahu in cimetom.
Vse začimbe, ki jih imamo v Tovarni, si lahko ogledaš tukaj:
In kuhajte okusno z našim receptom! Samo se prijavite na novičnik, tako da vedno imate pri rokah najnovejše kulinarične skrivnosti!
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: