Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Vse je več zdravih različic testenin, če iščete obrok brez glutena ali le obrok, ki je bolj zdravi in hranljivi, preberite nasvete in predloge, katere testenine naj kupite.
Testenine so vsem ena najljubših jedi, vendar tudi tisto, česar se najprej odpovedamo ko se kilogrami nakopičijo. Prav tako, neredko beremo kako so testenine prazne kalorije, ki so le polne ogljikovih hidratov. Ne še, ker je vse več večjih in zdravih različic testenin.
Vežemo jih s kitajsko kuhinjo, vendar prav enako ustrezajo našem tradicionalnim omakam. Če so pravilno skuhani,, imajo hrustljav okus in se dobro ujemajo z različnimi omakami, posebej tistimi, z več tekočine. Kuhajo se krajše in pravzaprav le potopijo v vrelo vodo. Riževi rezanci so brez glutena in imajo manjši delež ogljikovih hidratov, kot navadne pšenične testenine.
Shirataki testenine so izdelane iz konjak moke in vsebujejo najmanj 3 gramov prehranskih vlaknin po porciji. Prehranske vlaknine majo pomembno vlogo v zdravju človeka, uravnavanju prebave in telesne teže ter za preprečevanje bolezni. Shirataki izdelki imajo nič ali zelo malo kalorij, 0 gramov maščobe in le 1-3 gramov ogljikovih hidratov.
Te testenine imajo pravzaprav vse hranilne vrednosti kot sama kvinoja, in sicer visoko vsebnost vlaknin, beljakovine, ki povečujejo občutek sitosti, pospešujejo presnovo in uravnavajo raven sladkorja v krvi ter zmanjšujejo občutek lakote.
Testenine, narejene iz ekološki pridelane koruze, so živila, ki so bogata z ogljikovimi hidrati, beljakovinami, nenasičenimi maščobami, vitamini in številnimi minerali, te testenine pa ne vsebujejo glutena. Ko gre za koruzo in kvinojo, morate poskusiti brezglutenske testenine iz kvinoje in koruze ter testenine iz rižain koruze.
Visoka vsebnost vlaknin in beljakovin, rahli oreščkasti okus - tako se najboljše opišejo te vrste testenine. Pirine testenine so lažje prebavljive, kot so testenine iz bele moke, lahko jo uporabite v vseh receptih s testeninami, kot nadomestek za pšenične in je najbolj preprosti nadomestek pšeničnih testenin.
Ajdove testenine vsebujejo le 338 kalorij, samo 64% ogljikovih hidratov in celo 12.3% vlaknin ter skoraj 10% beljakovin. Zlahka so prebavljive in okusne, hitro se skuhajo ter se odlično ujemajo s številnimi vrstami hladnim solat, jedi, ki so navdihnjene z italijansko tradicijo in hitro skuhane obroke z omako. Tole je tudi brez glutena.
Celo ponudbo zdravih testenin si lahko ogledate v naši spletni trgovini, za več zdravih nasvetov in receptov, se prijavite na novičnik, kjer vas čaka 10% popusta na prvi nakup preko našega spletnega mesta!
Zanima vas lahko tudi...
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: