Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Najboljše testenine po hranilnih vrednostih

Najboljše testenine po hranilnih vrednostih

Hranljive in zdrave vrste priljubljenih testenin!

Vse je več zdravih različic testenin, če iščete obrok brez glutena ali le obrok, ki je bolj zdravi in hranljivi, preberite nasvete in predloge, katere testenine naj kupite. 

Vsi članki
10. marec 2022.

Testenine so vsem ena najljubših jedi, vendar tudi tisto, česar se najprej odpovedamo ko se kilogrami nakopičijo. Prav tako, neredko beremo kako so testenine prazne kalorije, ki so le polne ogljikovih hidratov. Ne še, ker je vse več večjih in zdravih različic testenin. 

Riževi rezanci

Vežemo jih s kitajsko kuhinjo, vendar prav enako ustrezajo našem tradicionalnim omakam. Če so pravilno skuhani,, imajo hrustljav okus in se dobro ujemajo z različnimi omakami, posebej tistimi, z več tekočine. Kuhajo se krajše in pravzaprav le potopijo v vrelo vodo. Riževi rezanci so brez glutena in imajo manjši delež ogljikovih hidratov, kot navadne pšenične testenine. 

riževi rezanci

Shirataki testenine

Shirataki testenine  so izdelane iz konjak moke in vsebujejo najmanj 3 gramov prehranskih vlaknin po porciji. Prehranske vlaknine majo pomembno vlogo v zdravju človeka, uravnavanju prebave in telesne teže ter za preprečevanje bolezni. Shirataki izdelki imajo nič ali zelo malo kalorij, 0 gramov maščobe in le 1-3 gramov ogljikovih hidratov. 

shirataki tjestenina

Testenine iz kvinoje

Te testenine imajo pravzaprav vse hranilne vrednosti kot sama kvinoja, in sicer visoko vsebnost vlaknin, beljakovine, ki povečujejo občutek sitosti, pospešujejo presnovo in uravnavajo raven sladkorja v krvi ter zmanjšujejo občutek lakote. 

tjestenina od kvinoje

Testenine iz koruze

Testenine, narejene iz ekološki pridelane koruze, so živila, ki so bogata z ogljikovimi hidrati, beljakovinami, nenasičenimi maščobami, vitamini in številnimi minerali, te testenine pa ne vsebujejo glutena. Ko gre za koruzo in kvinojo, morate poskusiti brezglutenske testenine iz kvinoje in koruze ter testenine iz rižain koruze.

tjestenina od kukuruza

Testenine iz pire

Visoka vsebnost vlaknin in beljakovin, rahli oreščkasti okus - tako se najboljše opišejo te vrste testenine. Pirine testenine so lažje prebavljive, kot so testenine iz bele moke, lahko jo uporabite v vseh receptih s testeninami, kot nadomestek za pšenične in je najbolj preprosti nadomestek pšeničnih testenin. 

testenine iz pire

Ajdove testenine

Ajdove testenine vsebujejo le 338 kalorij, samo 64% ogljikovih hidratov in celo 12.3% vlaknin ter skoraj 10% beljakovin. Zlahka so prebavljive in okusne, hitro se skuhajo ter se odlično ujemajo s številnimi vrstami hladnim solat, jedi, ki so navdihnjene z italijansko tradicijo in hitro skuhane obroke z omako. Tole je tudi brez glutena. 

Celo ponudbo zdravih testenin si lahko ogledate v naši spletni trgovini, za več zdravih nasvetov in receptov, se prijavite na novičnik, kjer vas čaka 10% popusta na prvi nakup preko našega spletnega mesta!

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.