Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Nega po sončenju - najboljši izdelki za vlaženje in vzdrževanje zagorele polti

Nega po sončenju - najboljši izdelki za vlaženje in vzdrževanje zagorele polti

Zagorela in zdrava koža!

Razen dobre zaščite pred soncem, je pomembna tudi nega po sončenju!

Vsi članki
14. avgust 2023.

Zelo je pomembno negovati kožo preden greste na plažo in po njej. Tudi celo če redno nanašate zaščitni faktor in redko izgorite, sončne UV žarke lahko resno poškodujejo vašo kožo in lase, zlasti, če je ležanje na plaži vaša najdražja aktivnost poleti. 

Z druge strani, velikokrat se zgodilo, da se kljub vsem opozorilom, ki jih slišimo iz leta v leto, mi izgorimo na soncu. 

Za začetek, po celodnevnem uživanju na soncu, koži je treba vrniti vlaženje, ki je izgubilo sled sončenja. Treba ji je nega po sončenju! Dehidrirana koža je groba, zadebeljena in slabše prenaša škodljive vplive. Poleg tega, če morda še vedno nimate gubic, bo prišel čas, ko bo izpostavljanju soncu vidno tudi na vaši koži in to s hiperpigmentacijskimi madeži, gobicami in starejšem videzu kože. 

O korakih pred sončenjem se veliko govori, zdaj pa je čas, da se posvetite negi po sončenju. 

Najboljši izdelki za blaženje kože in ohranjanje zagorele polti

Da ohranite zagorelo polt je pomembno ohraniti navlaženo kožo. Uporabljajte vlažilne kreme ali losjone, ki bodo ohranili vlago in preprečili izsuševanje kože, kar lahko pripelje do hitrejše izgube zagorele polti. Izogibajte se pretiranem prhanju ali kopanju v vroči vodi, saj pogosto prhanje ali kopanje v vroči vodi lahko odstrani zgornji plast zagorele kože. 

Vnašajte hrano bogato z beta-karotenom! Beta - karoten je naravni pigment, ki se nahaja v določenih živilih, kot so korenček, sladki krompir, buča in marelice. Uživanje hrane, bogate z beta- karoteno, lahko da podporo porjavelosti kože. Če želite dlje časa ohraniti zagorelo kožo, se izogibajte agresivnim pilingom ali abrazivnim tretmajem, ki bi lahko odstranili zgornji plast kože in hitreje obelili pridobljeno barvo. 

Lavera sun after losjon za naravno nego kože po sončenju

Skrbno zasnovana sestava losjona Lavera, ki temelji na naravnih sestavinah, ciljno deluje na poškodovano kožo, jo hrani s potrebnimi hranili, predvsem z vitaminom E, ki deluje kot antioksidant, kožo ščiti in obnavlja ter ji daje zdravi in mladostni videz. Poleg tega, Lavera losjon je vlažilna krema, ki koži zagotavlja potrebno vlago, ki se med sončenjem lahko izgubi. 

Moramo še omeniti, da je embalaža narejena iz 94% recikliranega materiala. Vlažilna krema daje intenzivno vlago po sončenju in vitaminu E ter je primerna za vegane

Biovitalis emulgel SOS hitro okreva kožo po sončenju

Biovitalis Emulgel bo postal vaš najboljši prijatelj po izpostavljanju soncu. Njegova bogata formula bo intenzivno navlažila vašo kožo in zmanjšala rdečico ter pomorila in obnovila kožo, razdraženo s pretiranim izpostavljanjem soncu. Ta inovativen izdelek, je delan po tradicionalni recepturi brez parabenov in brez alkohola,  z okolju prijaznim konzervansom, ki zagotavlja stabilnost in kakovost izdelka. 

Vsebuje ribje olje, dekspantenol. Izvleček aloe vere, olje sivke in vitamin E ter je prijetnega vonja zaradi eteričnega olja sivke. 

Naj vsaka vaša nega po sončenju začne s tem izdelkom, ki daje prijeten občutek hlajenja, medtem ko teksture omogoča lažje nanašanje in trenutno vpijanje. Koža ne ostane mastna in je prilagojen vsem tipom kože, otrokom in odraslim.

Obnovitveno mleko za obnovo kože in ohranjanje zagorele polti

Biovitalis obnovitveno mleko ima močen obnovitven učinek, zaradi ektoinu, močni 100% naravni molekuli, izolirani iz ektremofila. Ekstremofili so organizmi, ki preživijo v ekstremnih življenjskih razmerah (zelo visoka temperatura in visoka slanost). Študije in vivo študije so dokazale, da ektoin obnavlja kožne celice, poškodovane zaradi UV sevanja, in ščiti pred prezgodnjim staranjem. Kožo hitro obnovi in ​​ji pomaga dlje obdržati porjavelost.

Izbrana ekološka olja oljke in avokada negujejo kožo, ter ji pomagajo ohraniti vlažnost. Obnovitveno mleko daje prijeten občutek hlajenja kože, zaradi eteričnem olju poprove mete. Lahko se razmaže, hitro vpije in ne pušča masten sled na koži ter je prilagojena vsem tipom kože, lahko ga uporabljajo otroci, odrasli, nosečnice in doječe matere. 

Kako nahraniti kožo in ohraniti zagorelo kožo?

Koža potrebuje odmor os sonca! Tudi če se uporabljala krema za sončenje in opekline so preprečene, kože po sončenju ni v prav top formi. Sonce, veter in toploto jo izsušijo. 

Zaradi pomanjkanja vlage se lahko pojavijo gubice. Za obnovo kože obstajajo izdelki za nego kože po sončenju, ki podpirajo samoceljenje kože, ki so prav tako pomembni kot vsaj 12-urno obdobje, ko naj se koža spočije od sonca – predvsem spodnji del nog in čelo, nos, brada, lica, ramena in vratni izrezi, ki vedno zahtevajo dodatno nego.

Poseganje za gelom iz aloe vere ali za vašo najljubšo vlažilno kremo se lahko zdi očitni odgovor, vendar vam to lahko prinese več slabosti, kot koristi. Treba je, namreč, skrbno izbrati formulo za osončeno kožo, da bi joj resno pomagali za zasije. 

Naravna nega po sončenju je bolj preprosta kod kadarkoli prej, s temi inovativnimi izdelki, izjem,no bogatih formul, ki lahko pomagajo vrniti koži hidracijo, ki je izginila na počitnicah. 

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane Ob prijavi na novičnik, pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.