Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Pistacijevo maslo je senzacija, ki se ji ne boste mogli upreti

Pistacijevo maslo je senzacija, ki se ji ne boste mogli upreti

Okusna eleganca

Pripravite se odkriti razkošne okuse in teksture, ki ga pistacijevo maslo prinaša, medtem ko vam peljemo skozi svet gurmanskega zadovoljstva s tem edinstvenim gastronomskim draguljem. Tovarna Zdrave Hrane vam prinaša najnovejšo poslastico iz kulinaričnega sveta!

Vsi članki
08. april 2024.

Najnovejše kulinarične trende pogosto določa kombinacija tradicionalnega okusa s sodobnim pristopom. Eden takih trendov, ki osvaja svet kulinarike je pistacija. Njen bogat okus in kremasta tekstura dodata jedem globino in kompleksnost, hkrati zagotavljajoč hranljive sestavine in zadovoljstvo okušalnih brbončic. V solatah, omakah, glavnih jedeh ali kot začimba, pistacija zagotavlja edinstveno aromo in teksturo. 

Pistacija je tudi neizogibna sestavina številnih sladic. Od tort, piškotov, sladoleda in macaronsov, pistacija dodaja odlično barvo in okus. 

Ker zavest o hranilnih potrebah in preferencah kot sta veganska ali brezglutenska prehrana, vse več narašča, se pistacija izpostavila kot alternativna sestavina. Se uporablja kot nadomestek mlačnih izdelkov v veganskih sladicah ali kot sestavina v brezglutenskih receptih za kruh ali sladice. 

Pistacija - več od navadnega oreščka

Botanično ime znano kot Pistacia vera, pistacija, je oreščkast sadež, ki poteka iz regij Bližnjega vzhoda, zlasti Irana in Sirije, vendar se danes goji po vsem svetu v krajih s toplim podnebjem kot je Severna Afrika, Kalifornija in Sredozemlje. 

Pistacija je bogata s hranljivimi snovmi. Vsebuje velike količine beljakovin, vlaknin in zdravih maščob, vitaminov in mineralov. Je zlasti visok delež mononasičenih in polinasičenih maščobnih kislin, ki podpirajo zdravje srca. Je tudi vir vitamina B6, tiamina, folatov in vitamina E, ter mineralov, kot je baker, mangan, fosfor in magnezij. 

Poleg tega študije kažejo, da ima to živilo najvišjo vsebnost zeaksantina in luteina med oreščki, ki ščitita oči pred poškodbami, ki jih povzroča modra svetloba, pa tudi pred degeneracijo makule, očesno boleznijo, ki lahko povzroči izgubo vida s staranjem.

Evforija pistacijevega masla

V kuhinjah sveta obstajajo izdelki, ki osvajajo srca navdušencev okusne hrane. Med njimi je našlo svoje mestu tudi pistacijevo maslo. Ta nežna stvaritev združuje aromo orientalskega razkošja s sodobno eleganco, ter tako ustvarja pravo simfonijo, okusov ki osvajajo okušalne brbončice z neustavljivo toploto.

Pistacijevo maslo predstavlja razkošno potovanje skozi bogastva tega dragocenega oreščkastega sadeža. Vsaka žlica tega neustavljivega masla prinaša pravo eksplozijo kremaste teksture in sofisticiranega okusa, ki mami vse čute. 

Z naraščajočim zanimanjem za zdravo prehrano in eksperimentiranjem z novimi okusi, so pistacije postale ključna sestavina za pripravo namazov, ki ustrezajo sodobnim prehranskim trendom.

Nutrigold pistacijevo maslo je izdelek, narejen iz samo ene sestavine - pistacij! To pomeni, da vam bo zagotovilo popoln okus tega živila. Narejeno izključno iz visoko kakovostnih, čistih in naravnih pistacij, ta namaz je popolna izbira za vse ljubitelje ne le pistacij, temveč tudi edinstvenih okusov. 

Pistacijevo maslo ni samo okusno, temveč je tudi bogato s hranljivimi snovmi, ki krasijo pistacijo. 

Ena najboljših prednosti tega masla je njegova pestrost uporabe. Se lahko uporablja kot namaz na kruhu ali prepečenem sadju, kot dodatek smoothiejem ali ovsenim kosmičem ali celo kot sestavina v raznih sladicah kot je torta, mafini, sladice. Njegova bogata aroma in kremasta tekstura sta razlogi - zakaj je to maslo vsestranski dodatek številnim jedem.

Najbolj okusni recepti s pistacijami

Edinstvena aroma pistacij in njenega masla, bogastvo okusov in hranljivih vrednosti - vse tole so razlogi, zakaj so pistacije priljubljene v kuhinjah po vsem svetu. Bodisi, da jih uporabljate v sladkih ali slanih jedeh, ti recepti vas bodo navdihnili, da raziščete vse možnosti, ki jih ta odličen orešček in njegovo kremasto maslo lahko ponudijo. 

Pistacijevo maslo je popolna kombinacija tradicionalnega okusa in sodobnega pristopa prehrani, edinstvena aroma in tekstura pa sta osvojila srca gurmanov, po vsem svetu, zaradi svojih koristi pa je zaželen dodatek k vsakodnevni prehrani. Ne glede na to, ali ste ljubitelji oreščkov ali preprosto iščete nov in razburljiv okus, bodite prepričani, da se pistacijevo maslo mora preizkusiti. 

Viri: 

In da ste vedno v trendu in veste, kaj vam vse pripravlja naša Tovarna Zdrave Hrane, se naročite na naš Novičnik in pridobite 10% popusta med prvim naročilom! 

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.