Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Ayurvedska zdravilna rastlina Gotu Kola varuje vaše zdravje

Ayurvedska zdravilna rastlina Gotu Kola varuje vaše zdravje

Spoznajte čudežno Goto Kolo!

Gotu kola raste večinoma na Himalaji, jogiji pa jo uporabljajo kot hrano med časom meditacije, ker aktivira kronsko čakro in pomaga uravnovesiti levo in desno poloblo možganov. 

Vsi članki
19. april 2017.

V tradicionalni indijski in kitajski medicini je znana že več kot 2000 let, gotu kola se uporabljala za celjenje ran, kožnih bolezni, hepatitisa, driske, razjed na želodcu ter kot tonik za živčni sistem. V sodobni medicini se uporabljala za zdravljenje krčnih žil, ker izboljšuje kognitivne funkcije V kitajski medicini jo imenujejo še "fontana mladosti" ali " vir življenja" , tako obstaja tudi legenda o zeliščarju, ki je živel več kot 200 let, ker je vsak dan užival goto kolo.

Zdaj, ko ste, skratka, spoznali gotu kolu je čas da jo spoznate še več in da se tako najde na vašem seznamu živil. Gotu kola  raste večinoma na Himajaji, jogiji pa jo uporabljajo kot hrano med časom meditacije, ker aktivira kronsko čakro in pomaga uravnovesiti levo in desno poloblo možganov. 

Preda vsem je gotu kola najboljša rastlina za možganske celice in celotni živčni sistem. Ta jih hrani in pomlajuje, Deluje tako da izboljšuje krvni obtok in oskrbu tkiv in organov s kisikom. Izboljšana cirkulacija krvi v možganih povečuje mentalno energijo, jasnost misli, koncentracijo in spomin.

Gotu kola vsebuje snovi, asiatikozide, ki sodelujejo pri prenosu živčnih impulzov v možganski skorji. V ayurvedi se uporablja za zdravljenje tesnobe in epilepsije, danes pa je, poleg rodiole, posebej priljubljena med študenti zaradi učinka na spomin in izboljšanje kognitivnih funkcij. Številni v gotu koli vidijo tudi upanje za zbolele za Alzheimerjovo boleznijo, zato ker kaže na možnost vrnitve določenega dela izgubljenega spomina. 

gotu kola

Gotu kola najmočnejši antioksidant v boju proti degenerativnim boleznim

Gotu kola sodi v skupino najmočnejših antioksidantov ter lahko prepreči tumorje in druge degenerativne bolezni. V veliko pomoč je pri odpravljanju slabih navad in odvisnosti vseh vrst, predvsem kajenja in odvisnosti od sladkorja. Pomaga proti kronični utrujenosti, še posebej v kombinaciji z ašvagando. Upočasnjuje staranje, podaljšuje življenje in daje moč v starosti.

WHO tudi priporoča gotu kolo za kožne spremembe, posebej za celjenje kože. Število kliničnih študij potrjuje njeno obnavljajoče delovanje na kožo, posebej v regeneraciji kože po operativnih posegih. Učinkovine gotu kole preprečujejo delovanje skupine encimov, ki uničujejo kolagen in sodbujajo sintezo kolagena, tako je zelo priljubljena tudi v anti-age kozmetiki. 

Ljudje gotu kolu pogosto zamenjujejo z brahmi prahom. Čeprav gre za plezalke z zelo podobnim učinkom, to so 2 različni rastlini. Narava je najboljši prijatelj vašega zdravja. V vsakodnevno prehrano ne pozabite vključiti tudi te odlične izdelke: 

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane S prijavo na novičnik, pridobite 10% popusta na prvo naročilo!

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.