Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Hialuronska kislina za obraz, kosti in sklepe - kako deluje in zakaj je pomembna?

Hialuronska kislina za obraz, kosti in sklepe - kako deluje in zakaj je pomembna?

Mlada kža ki ima visoko vsebnost hialuronske kisline je mehka in elastična

Hialuronska kislina je naravna  strukturalna komponenta kože, prisotne v vezivnem tkivu v celem ljudskem telesu. Skupaj s kolagenom prispeva k pomlajevalnem videzu kože. 

Odvisno od prehrane, življenjskem slogu, skrbi o telesu in genetiki že v zgodnjih 30-ih letih lahko opazimo prve znake staranja kože in izgube elastičnosti in volumna. Koža obraza postane občutljiva in tenka, na njem pa najprej opažamo te neželene spremembe. 

Kaj je hialuronska kislina?

Hialuronska kislina je substanca, ki se naravno nahaja v našem telesu, nahaja se tudi v enaki obliki vseh vretenčarjih. Največje koncentracije te kisline se nahajajo v očeh ter v koži, kateri da vlago, prožnost in čvrstost. 

Funkcija hialuronske kisline v telesu je različna in je odvisna o mestu, kjer se nahaja. Hialuronska kislina, žal, zelo kratko traja: živi do 3 dneh ter samo 1 dan na koži, po čem se molekula razbije in odstrani iz telesa. Zaradi tega je pomembno vedno nadomeščati hialuronsko kislino, saj je strukturni sestavni del mnogih tkiv in kot taka nujna za normalno delovanje telesa.. 

Hialuronska je kislina, namreč, bistvena komponenta različnega vezivnega tkiva v našem telesu. Ima naravno svojstvo da veže vlago v velikih količinah, ter lahko absorbira in ohranit okoli 1000 krat lastne teže. 

Hialuronska kisline lahko opravi količino vlage v koži in hkrati okrepi kožno bariero, oziroma zunanje sloje kože. 

hijaluronska kiselina

Kako hialuronska kislina pomaga koži obraza?

Čeprav se hialuronska kislina lahko najde v vseh telesnih tkivih, največja se koncentracija nahaja v koži. Skoraj 50% skupne količine hialuronske kisline v telesu, se nahaja prav v koži. Nahaja se v globljih plasteh kože, pa tudi na površini.

Mlada koža ki ima visoko vsebnost hialuronske kisline ohranja vlažnost kože, spodbuja sintezo kolagena in čvrstost kože. Je odličen antioksidant in ščiti celice pred prostimi radikali, zmanjšuje vnetja na koži, ohranja naravno vlažnost kože ter izboljšuje  strukturo kože in jo naredi gladko in mehko. 

Hialuronska kislina ni namenjena le tistim, ki želijo ohraniti mladosten videz, tudi tistim, ki imajo težave z rozaceo, ljudem z občutljivo kožo in mladi z aknami.

Prav zaradi zgoraj omenjenih učinkih, je hialuronska kislina ena najljubših sestavin v kozmetični industriji. Posebej so priljubljene anti-age kreme in kreme proti gubic s to sestavino. Kreme in serumi za obraz s hialuronsko kislino so popolni za vse, ki želijo poudariti in ohraniti svoj mladosten videz in svežino obraza. Priporoča jih se nanesti na vlažno kožo obraza, ker hialuron nase veže vlago. 

hiakuronska kislina v kremi za obraz

Hialuronska kislina za sklepe in kosti - kapsule

Hialuronska kislina v tabletah ali kapsulah se uporablja kot prehransko dopolnilo. Uporablja se pri poškodbah sklepov, gibljivosti, pa tudi pri bolečinah v kosteh in sklepih. Deluje proti krči v mišicah, omotici, in utrujenosti. Pomaga izboljšati sestavo kalcija in fosforja v telesu, uravnava raven sladkorja v krvi, regenerira vezivno tkivo in zmanjšuje pojav gubic na koži ter spodbuja presnovo drugih mineralov. Hialuronsko kislino v kapsulah lahko kupite tukaj.

nature essential hialuronska kiselina

Kolagen in hialuronska kislina kapsule

Kolagen in hialuronska kislina sta "krivca" mladostnega videza in elastične kože. Drugače kot hialuronska kislina, ki je naravna strulturna komponenta kože, je kolagen eden najbolj pomembnih beljakovin v človeškem telesu ker predstavlja do 30% mase beljakovine v telesu, ter je odgovoren za normalno delovanje lokomotornega sistema in vezivnega tkiva.

Kolagen je gradnik kože, mišic, hrustanca in vezivnih tkiva, a se sčasoma njegova tvorba upočasni, zato ga je treba redno vnašati s hrano ali prehranskimi dopolnili. Je odlična izbira kot prehransko dopolnilo, ki kombinira hialuronsko kislino in kolagen, ki sta kot je Nutrigold Collagen+ Skin, Hair and Nails. ki jih lahko kupite v Tovarni Zdrave Hrane

Nutrigold kolagen u prahu za kosu i kožu

Tekočino in vlago je treba nadomestiti, koko znotraj tako tudi zunaj, najboljši zaveznik je prav hialuronska kislina. 

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane! 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.