Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Veganski siri - revolucija v svetu sirov

Veganski siri - revolucija v svetu sirov

Odkrijte novo dimenzijo okusov!

Zaradi teh veganskih sirov boste hoteli postati vegan

Vsi članki
06. junij 2023.

Vedno smo iskali načine, na kateri naj vaše jedilnike naredimo še bolj zelene, okusne in zdrave. Zdaj smo  naredili še en korak v tej smeri in na naše police dali le najbolj kakovostne veganske sire iz trajnostnega gojenja, ki z okusom, teksturo in videzom ne zaostajajo za klasičnimi siri, v to bodite prepričani!

Zakaj so veganski siri tako dobri?

Veganski siri, oziroma veganski nadomestki sirov so narejeni iz sestavin iz rastlinskega izvora in ne vsebujejo mlečnih izdelkov, kar pomeni da so kot nalašč za vse, ki uživajo živila rastlinskega izvora, vendar tudi za vse, ki so alergični na mleko ali ki ne prenašajo laktoze 

Okus veganskih sirov ni nič drugačni od okusa klasičnih sirov, ki so izdelani iz mleka, zato mnogi ljubitelji zdravega trdijo, da so veganski siri še bolj intenzivnega in tako še boljšega okusa! V osnovi se skoraj vedno nahajajo oreščki, z dodatkom plemenite plesni, videzom in s kremasto teksturo so podobni najbolj dragocenim sirom, kot je  roqueforta ali pa  camemberta.

Svojo vse večjo priljubljenost dolgujejo bogatem okusu in odličnimi teksturami, zaradi katerih so popoln dodatek raznim jedem, od preprostih sendvičev do bolj kompleksnih jedi, kot je pica. 

gondino chilli veganski sir

Iz česa so narejeni veganski siri?

Vsak kos veganskega sira je izdelan iz skrbno izbranih sestavin iz trajnostnega gojenja,  je 100% rastlinskega izvora, brez umetnih konzervansov ali barvil. Ne morate skrbeti niti o hranilnih vrednostih, saj so veganski siri zelo hranljivi in vsebujejo pomembna hranila polna beljakovin, vitaminov in mineralov. 

Osnova so, kako smo že rekli, večinoma oreščki in probiotiki za fermentacijo, čeprav so veganski siri, videzom in okusom spominjajo na mlečne sire, lahko pa se presenetite okusom, ki so lahko še bolj intenzivni kot okusi klasičnega sira.  Nekateri izmed najpogostejših sestavin, ki se uporabljajo za izdelavo veganskih sirov so mandlji, indijski oreščki, arašidi, konopljina semena, sojino mleko in kokosovo mleko. 

  • Sojino mleko se proizvaja iz vode, ki se dodaja v sojine kosmiče med predelano tofuja. Preostanek drobnih delcev na koncu se odstranjuje iz tekočine in se tako pridobiva sojino mleko, ki je nato obogateno z vitamini in minerali. 
  • Oreščki vsebujejo beljakovine in maščobe, zaradi česa so idealna osnova za veganske sire. Priljubljeni oreščki v veganskem siru vključujejo indijske oreščke, mandlje, makadamije, pekan orehe in pinjole. 
  • Sončnična semena in bučna semena sta bogata z maščobami in beljakovinami, zato so odlična osnova za mazave veganske sire. 
  • Čičerikine beljakovine, grahove ali krompirjeve beljakovine se pogosto javljajo v veganskih sirih. Beljakovinski prah se uporablja za stabilizacijo in teksturo. 

Veliko veganskih sirov je aromatiziranih z različnimi začimbami ali dodatki, kot so česen, paprika, začinjena paprika, črne olive ali celo s suhim sadjem.

Spoznajte veganske sire, ki jih obožujemo!

Veganski siri  prinašajo okoli 10 originalnih in pestrih sirov rastlinskih sestavin - ricotto, ribani sir, provolone, sirne namaze.....na vas je le, da izberete vaš najljubši okus in teksturo!

Ne glede na to, ali ste vegane ali ne, če želite vnesti nove okuse, barve in dišave v svoj jedilnik, vsekakor poskusite fine in zdrave veganske sire iz naše ponudbe! V nadaljevanju izločamo vege sire, ki so nas prav navdušili z okusom, videzom in s teksturo. 

Pastorina - veganska ricotta

Rahel in okusen, ekološki veganski sir Pastorina je odlični nadomestek za Ricotto! Narejen je iz sojinega napitka in mandlja, je zelo kremast in okusen ter je odličen za pripravo raznih sladkih in slanih jedi. Je brez glutena, vse sestavine pa prihajajo iz ekološke pridelave. Veganski sir Pastorina se lahko je svež, z le nekoliko oljčnega olja in ščepcem soli ali ga lahko uporabljate kot okusen nadev za testenine, njoke in pite. Mi smo ga izkoristili za pripravljanje sirne pite in je rezultat bil izjemno okusen!

Gondino veganski parmezan

Veganska alternativa parmezanu je kot nalašč za jedi iz testenin in bo vsaki jedi dala posebno okusno noto! Pangea food veganski parmezan ne vsebuje umetnih barvil, konzervansov ali GSO sestavin. Izdelan je popolnoma iz rastlinskih sestavin, zaradi česa je odlična izbira za vse, ki skrbijo za svoje zdravje, kot tudi za vegane in vegetarijance. Je odlične teksture, okusom pa ne zaostaja za Grana padanno sirom!

veganski parmezan gondion pangea food

Dimljeni veganski sir Stracchetto

Dimljeni veganski sir je narejen izključno iz rastlinskih sestavin iz trajnostnega gojenja, je brez mleka in glutena. Ta aromatični, dimljeni sir kremaste teksture je idealen za sendviče, solate in hitre prigrizke. Lahko ga koristite za pripravljanje raznih omak in nadevov.

Veganski sir Gondino različnih okusov in arom

Sir Gondino z okusom tartufov je odlična alternativa klasičnim sirom. Je odlične konsistence in neustavljivega okusa ter je popolna izbira za predjed, postrežena na veganski plošči. Lahko ga tudi naribate in uporabite kot nadomestek parmezanu. Narejen je iz ekoloških sestavin iz trajnostnega gojenja. 

Sir Gondino prihaja v številnih različicah. Ljubitelji pikantnih okusov bodo oboževali Gondino čili ali Gondino poper, tisti pa, ki obožujejo arome naravnih začimb, se bodo zaljubili v aromatičen okus Gondina sira z zeliščem

Za ljubitelje naravnih arom dima je tukaj Gondino dimljeni veganski sir, ali starani in blagi Godino sta kot nalašč za ljubitelje nevtralnih okusom in arom. Naribajte ga na pico, testenine, rižoto ali solato in uživajte v pravi rapsodiji okusov!

sir gondino z okusom tartufov

Kremast in veganski sir Gargonzina

Narejen iz visoko kakovostnih rastlinskih sestavin iz trajnostnega gojenja, veganski, popolno kremast sir Gargonzina ponuja polni okus, ki se odlično ujema z različnimi jedmi. Idealen je dodatek sendvičem in hitrim prigrizkom, lahko ga uporabljate tudi za pripravo raznih hladnih jedi ter nadevov in omak. 

veganski sir pangea food

V Tovarni Zdrave Hrane z veganskimi siri na voljo v različnih okusih in teksturah, verjamemo pa da boste našli veganski sir, ki vam najbolj ustreza!

 Celotno ponudbo veganskih sirov lahko najdete tukaj.

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.