Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Veganski jedilnik - primeri obrokov za 7 dni

Veganski jedilnik - primeri obrokov za 7 dni

Tedenski veganski jedilnik in recepti, ki bodo kmalu postali vaši priljubljeni!

Premišljujete si o delnem ali popolnem prehodu na vegansko prehrano? Če je vaš odgovor ja, ali če želite preizkusiti kaj drugačnega, vam prinašamo primer veganskega jedilnika in nekatere naših priljubljenih veganskih receptov, ki bo zagotovo navdušil tudi vaše okušalne brbončice!

Skrbno načrtovana veganska prehana  lahko ima zdravstvene prednosti, zato ni nenavadno da je ta čedalje bolj priljubljena po vsem svetu. Vegani ne uživajo izdelke živalskega izvora iz etičnih, zdravstvenih in okoljskih razlogov.  Zato, če se odločite na to obliko prehrane, boste zelo verjetno nadomestili meso, jajca in mlečne izdelke z veliko rastlinske hrane, sadjem, zelenjavo, polnozrnatimi žiti, stročnicami in oreščki. 

Prehod na vegansko prehrano je lažji, kot večina ljudi misli, vendar je treba nekoliko dodatnega raziskovanja o živilih in prehrani, tako kot podrobno načrtovanje obrokov in tedenskega jedilnika. Odvisno od vašega znanja, proračuna in kulinaričnih veščin, morda bi morali razmisliti o uživanju določenih prehranskih dopolnil, tako da zagotovite priporočeni dnevni odmerek vseh hranljivih snovi, kot so vitamin b12, kalcij, vitamin D, selen jod in omega - 3 maščobne kisline, ki so bistveni za normalno delovanje telesa. Več o veganski prehrani, prehranskih dopolnil in zdravju preberite v našem izčrpnem vodniku.

Veganski jedilnik - primer obrokov za 7 dni

Veganska prehrana je lahko zdrava če se skrbno in ustrezno načrtuje. Najprej je treba paziti na vnos zadostne količine vseh potrebnih hranil, kot so beljakovine, vitamini in minerali. Pomembno je, tudi, jesti pestro in v prehrano dati čim več ekoloških živil. 

V nadaljevanju prinašamo predlog enostavnega jedilnika, ki bo zadosten za en teden veganskih obrokov. Ta jedilnik je le primer, ki bo pokazal kako je veganski jedilnik lahko zelo okusen, pester in zdrav! Svobodno ga prilagodite po svoji volji. 

Ponedeljek

Torek: 

Sreda: 

Četrtek: 

Petek: 

Sobota: 

Nedelja: 

Ne pozabite spreminjati vire beljakovin in zelenjave skozi dneva, saj vsak izmed njih zagotavlja različne vitamine in minerale, ki so pomembni za vaše zdravje. 

Veganski recepti - ki jih morate poskusiti! 

Ne glede na to ali ste vegan, ali ne, če želite vnesti nove okuse, barve in vonje v svoj tedenski jedilnik, vsekakor poskusite okusne in zdrave recepte iz našega zdravega kotička. Vsak dan za vas pripravljamo veganske recepte, ki s svojim okusom navdušijo že ob prvem grižljaju. Številne izmed njih lahko najdete v našem podrobnem vodniku, Za še več okusnih veganskih receptov, oglejte si naše brezplačno kuharico. Če pa poskusite nekatere receptov, nam vsekakor sporočite vtise! 

Kje kupiti vegansko hrano in veganske izdelke?

Najbolj kakovostne, ekološke in preverjene veganske izdelke po odličnih cenah lahko najdete v naši spletni trgovini. Če pa bi rada odpotovali po Hrvaški, lahko naše trgovine najdete tako na obali kot v Zagrebu ali Varaždinu, seznam lokacij pa je tukaj.

Za konec pa imamo za vas še en predlog!

Če razmišljate s popolnem ali delnem prehodu na rastlinsko, oziroma vegansko prehrano, začnite s tem, da le en dan v tednu jeste vegansko hrano. "Brezmesni ponedeljek" je odlični način da začnete z uživanjem rastlinske hrane.  To vam lahko pomaga da izgradite jedilnik rastlinskih obrokov, ki imate rada, ter si tako olajšate prehod na vegansko prehrano.

Prijavite se na naš brezplačni Novičnik in prvi izvedite novice iz zdravega življenja iz Tovarne Zdrave Hrane! 

Preberite tudi naslednja besedila: 

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.