Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Imate rada riževo moko, tole pa so recepti z njo, ki jih morate poskusiti!
Priloga

Imate rada riževo moko, tole pa so recepti z njo, ki jih morate poskusiti!

Vsi recepti
29. december 2014.

Koruzna moka, prosena moka, ajdova moka..? O nadomestku pšenične moke se veliko govori, vendar je za njihovo uporabo v vsakodnevni kuhinji treba nekoliko več veščin.

Z našimi nasveti, kot tudi s kako in za kaj uporabiti določene vrste moke izvedite vse o tem, kako uporabljati določene moke in recepte zdravih receptov. 

Za začetek smo vam pripravili 4 receptov , kjer glavno vlogo ima riževa moka

Tisti, ki so alergični ali intolerantni na gluten, se navadnim testeninam običajno zelo težko izognejo. Zato kot prvi recept ponujamo rešitev za tovrstne težave, nato pa nekaj ljubkih in praktičnih slanih in sladkih jedi.

Domače testenine iz riževe moke recept

domaća tjestenina od rižinog brašna

Sestavine: 

Priprava: 

  1. Premešajte vse sestavine in zagnetite gladko testo. 
  2. Zvijte v prozorno folijo in pustite 20 minut da počiva, raztegnite z dlanmi in obdelamo, nato pa postopek ponovite s folijo, 3-4x, odvisno koliko časa imate.
  3. Razvaljajte testo in režite po želji ter kuhajte 7-10 minut. 

Mafini z jabolko - recept

Muffin jabuka

Sestavine: 

Za preliv: 

8 dg masla sobne temperature

100 g sladkorja

1 burbonska vanilija

1 jajce

Priprava: 

  1. Pečico segrejte na 180°C in namastimo modelčke za mafine.
  2. V eni skledi zmešajte vse suhe sestavine za torto, v drugi pa zmešajte mokre sestavine. Mokrim dodamo suhe sestavine in dobro premešamo, da dobimo popolnoma homogeno zmes. Zmes vlijemo v modelčke in obložimo z jabolčnimi rezinami.
  3. Pečemo 10 min.
  4. Medtem ko se mafini pečejo z mešalnikom zmešajte sestavine za preliv. Po 10 minutah na vsak piškot damo žličko zmesi in vse skupaj pečemo še 30 minut.
  5. Po želji okrasimo s sladkorjem v prahu.

Brezglutenski rižev kruh

kruh od rižinog brašna

Sestavine: 

Priprava: 

  1. Kvas razdrobite, prelijte z mlačno vodo, dodajte sladkor in pustite počivati na toplem mestu okoli 15 minut. 
  2. Vmešajtepol moke, premešajte, pokrijte un hranite na toplem mestu okoli eno uro. Potem preostanek moke, soli in kumine premešajte in gnetite teto , dokler ni lepljivo. 
  3. Testo pokrito dajte na toplo meso in pustite da vzhaja 1 uro. 
  4. Potem z vlažnimi rokami oblikujte 2 krogli, dajte v naoljeni pekač in pustite na toplem mestu da še enkrt vzhajajo.
  5. Pecte v pečici segretii na 180° okoli 90 minut. 
  6. Pečeni kruh , ki ste ga vzeli iz pečice obvezno poškropite z vodo in pokrijte s kuhinjko gobo. 

Palačinke iz riževe moke

palačinke od rižinog brašna

Sestavine (za 20 kosov):

Priprava: 

  1. Zrele banane zmečkajte z vilico, dodajte jajce, cimet in kokosovo olje ter vse skupaj stepite s stepeno metlico. 
  2. Na koncu dodajte riževo moko ki ga dobro vmešajte. 
  3. Pustite da počiva 10 minut in znova dobro zmešajte. 
  4. Palačinke veličine dlani pecite v predhodno segreti ponvi. To je zaželena velikost ki jo zlahka premikate in obračate, ne da bi se zlomila. 

Prijavite se na Novičnik za še več zdravih in okusnih receptov! 

Lahko vas zanima tudi...

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.