DomovReceptiJedi na žlicoKrem juha iz ajde - odličen zajtrk, še boljša večerja
Glavna jed

Krem juha iz ajde - odličen zajtrk, še boljša večerja

Krem juha iz ajde - odličen zajtrk, še boljša večerja
Vsi recepti
04. april 2016.

Ja, za zajtrk se možno in zaželeno jesti juho. Zakaj? Čeprav se mnogim sliši nenavadno začeti dan z juho, juha bo vas najboljše osvežila in nahranila vaše telo. Juha sproščajo, spodbujajo apetit in spodbujajo prebavila. 

Po makrobiotiki so juha zelo zaželeni obrok kot prvi obrok v dnevu. Ko juha še vsebuje ajdo, žito, bogato s prehranskimi vlakninami, esencialnimi aminokislinami in minerali, ni boljše izbire za zajtrk. 

Prav tako, juhe (zlasti krem juhe), bi se morale najti na naših večernih krožnikih. Juha je lahka in ne obremenjuje želodec, kaj je najpomembnejše pri večernih obrokih, Ajdova juha je sladko-kislega okusa in zagotovo bo vam všeč, še ko dodamo, da je ta obrok na žlico pravi hranilni zaklad za celo telo - vemo, da se ji ne boste mogli uprti. 

Krem juha iz ajde - recept

Postopek: 

  1. Ajdo operite in namočite (za 8 ur) da nabrekne. 
  2. Odcedite jo in dajte kuhat v 0,5 l vode na zmernem ognju, dokler ajda ni omehčala, vendar mešajte in pazite, da ni kašasta. 
  3. Umaknite iz ognja in začinite z medom in soljo, pred serviranjem pa vanjo dodajte še malo smetane. 
  4. Juho lahko dodatno obogatite s praženimi sezamovimi semeni ali bučnimi semeni. 

Ajdo lahko uporabite v številnih receptih, od zajtrka  in solate, vse do sladic. Poskusite tudi naslednje recepte z njo: 

Prijavite se na naš Novičnik in prejmite 10% popusta za prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...