Naturmind tapioka perle v prozorni plastični embalaži, 500g.
<
>

Tapiokine kroglice – 500g Naturmind

Koda: 063

Brezplačna dostava znotraj Slovenije za naročila večja od 60 €!

Rok dostave za Slovenijo je 1–3 delovnih dni.

Naroči preko telefona

+385 1 5573 568

Delovni čas Pon – pet od 7:00 do 15:00

Kroglice sladkega sijaja in sreči ni konca!

Tapioka kroglice predstavljajo neizogibno sestavino v kulinaričnem svetu, ter tako prinašajo edinstveno teksturo in pestrost jedem po vsem svetu

Te kroglice, velikosti okoli 2mm, so pridobljene s skrbnim procesom  pripravljanja korenine rastline kasave. So nevtralnega okusa, zaradi česa so odlična baza za razne jedi, ter se zlahka kombinirajo z drugimi živili, da se doseže zaželena aroma. 

So idealne za vegane in osebe, ki ne prenašajo glutena ali mleko, tako vam zagotavljajo možnost uživanja v okusnih jedeh brez težave. Tapioka kroglice  so tudi prilagodljive in se lahko uporabijo v raznih kuhinjah in kulinaričnih tehnikah, ter dodajo edinstveno teksturo jedem kot je juha, omake, sladice in eksotične jedi. 

S svojo vsestranskost in enostavno pripravo, tapioka kroglice so najljubša sestavina številnih kulinaričnih mojstrov

Preizkusite jih in dodajte novo dimenzijo okusov in teksture vašim kulinaričnim stvaritvam!

Sestavine:

Tapiokin (=maniokin) škrob.

Tapioka je podolgovata korenina rastline manioke (Manihot esculenta), ki raste v Južni Ameriki (Brazilija) in Zahodni Indiji ter v nekaterih drugih tropskih delih sveta (Indonezija, Avstralija). Poleg tega, da jo avtohtono prebivalstvo uporablja v prehrani kot glavni vir ogljikovih hidratov, se uporablja tudi kot industrijska surovina pri proizvodnji škroba za pripravo pudingov, juh, omak itd.

Uporaba:

Za pripravo pudinga.

Postopek: kroglice namočimo v vodo za približno 5–10 minut, da se zmehčajo. Nato jih kuhamo na tihem ognju in začinimo po okusu (npr. z vanilijo, rožičem v prahu, cimetom, rozinami itd.). Ko se zgosti, odstavimo z ognja in nalijemo v majhne skodelice ter pustimo, da se ohladi. Okrasimo s suhim sadjem, kokosovo moko ipd.

Osnovni recept za puding iz tapioke je 100 g kroglic in 700 g tekočine, vode, rastlinskega mleka, soka itd. 100 g kroglic prelijemo z 2 dcl vode in pustimo stati 1 uro, da se kroglice namočijo. Nato prelijemo s 500 g kokosovega mleka in 2–3 žlicami kokosovega sladkorja (Xylitol, Erythritol) in kuhamo približno 15 minut, dokler ne postane popolnoma mehak in gost. Odstranimo z ognja in, če želimo puding posebej oblikovati dodamo 2 lista zmehčane želatine. Maso vlijemo v silikonske modelčke in pustimo na hladnem, da se strdi.

Oglejte si tudi ta recept s tapiokinimi kroglicami -> PUDING IZ TAPIOKINIH KROGLIC

Pogoji shranjevanja:

Hranite na hladnem in suhem mestu.

Rok uporabe:

Označeno na embalaži.

Proizvajalec:

Biorganik KFT, Gubacsi ut 47, Madžarska.

Daje na trg:

Galleria Internazionale d.o.o., Predavčeva 6, 10000 Zagreb, Hrvaška.

Država izvora: Tajska

Povprečna hranilna vrednost

Energijska vrednost 1516kJ / 356 kcal
Maščobe 0,1 g
od tega nasičene maščobne kisline 0,03 g
Ogljikovi hidrati 88,4 g
od tega sladkorji 0 g
Beljakovine 0,56 g
Sol 0,03 g