Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Najboljša zdravila iz narave za alergije - čaji, olja in super hrana

Kako omiliti simptome alergije

Znebite se muke!

Neprijetni simptomi ko so kihanje, izcedek iz nosu, solzenje oči, oteženo dihanje, poznajo vsi, ki se spopadajo z alergijami.

S prvimi pomladnimi dni neredko prihajajo tudi ne tako dobri trenutki - alergije. Izcedek iz nosu, srbečica in solzenje oči, praskajoče grlo, suh dražeč kašelj ... Simptomi alergijske reakcije so odvisni od tega, kako alergen vstopi v telo.

Na primer, pelod, ki jo vdihamo skozi nosu, običajno povzroča simptome v nosu, sinusih, očmi in žrelu. Vsem znana reakcija na pelod je alergijski rinitis, ali seneni nahod. 

Simptomi, ki zaznamujejo pomladne alergije so: 

  • izcedek iz nosu
  • solzenje oči
  • kihanje
  • kašljanje
  • srbeče oči in nos
  • temni kolobarji pod očmi

Z druge strani, alergija na hrano najpogosteje povzroča prebavne težave. Alergijske reakcije pogosto istočasno nastanejo na različnih delih telesa. Simptomi alergije se lahko razlikujejo od blagih do hudih in smrtno nevarnih. Da bi se preprečili kateri koli simptomi in posledice, je poskrbela narava in nam dala svoje sijajne sadeže. 

Vemo, da vas zanima katere, saj je pomlad že pred vrati in že vas srbi nos!

Najboljša naravna "zdravila" za alergije

Natura sanat ali narava zdravi je ena naših najljubših rekov. Narava nam ponuja veliko načinov za omiliti simptome in za izboljšanje splošnega zdravja, kot so čaji, superhrana in nekatera olja. Vključevanje naravnih metod v vsakdanje življenje je lahko koristno sredstvo v boju proti alergijam.

Olje črne kumine za alergije

Zaradi protivnetnega, imunomodulatornega in antihistaminičnega delovanja je ena prvih izbir za lajšanje in preprečevanje simptomov alergij. Omili vse simptome alergij, deluje kot bronhodilatator ter lajša dihanje, s svojim antibiotičnim delovanjem, olje črne kumine preprečuje razvoj sekundarnih bakterijskih okužb, ki se pogosto javljajo s pomladnimi alergijami. Začnite z uživanjem 2-3 meseca preden se sezona alergij začne. Zaradi specifičnih rahlo grenkih arom, se priporoča uživati ga z medom ali z drugo okusno sladico intenzivnega okusa, da bi se okusi nevtralizirali. 

olje črne kumine

 

Koprivin čaj in čaj iz poprove mete deluje protivnetno!

Kopriva velja za najboljšo naravno rešitvijo za sezonske alergije (tako se tudi pogosto priporoča), bodisi za čaj, bodisi za jed. Ker koprivin čaj ni značilnega okusa, ga je dobro zmešati z drugimi rastlinami, ki ga bo obogatilo, na primer s poprovo meto. Prav poprova meta, namreč, deluje tako da zmanjšuje otekanje sluznice nosa, ter zamašenost nosu, je tudi antibakterijskega učinka. 

Spodbujajo in krepijo imunski sistem

Probiotiki ali prijazne bakterije lahko pomagajo zmanjšati alergijsko reakcijo na cvetni prah. Študija je pokazala znatno zmanjšanje simptomov v primerjavi s placebom. Osnovni vir probiotičnih bakterij so fermentirani izdelki, kot je kefir ali jogurt, miso ali tempeh. Ko trpimo za alergijami, nam je šibka odpornost in je zato pogosto potrebni večji odmerek od tiste, ki se vnese s hrano, zato takrat začnemo z zaužitjem prehranskih dopolnil, kot je Fushi probiotik

fushi biotic balance

Spirulina - superhrana proti alergij in vnetij

Ko gre za alergije, se največ priporočajo naravna zdravila. Poskušajte poskusiti napitke ali prehranska dopolnila, ki vsebujejo spirulino, modrozeleno algo.  To je močna, protivnetna snov, ki lahko pomaga omiliti pretirano reakcijo imunskega sistema na cvetni prah ali podobne snovi. Zakaj je prav ta tako zakon, preverite v naši pretekli objavi

Olje evkaliptusa blagodejno vpliva na dihalni sistem

Olje evkaliptusa ima blagodejni učinek na dihalne težave, kot je astma. Nekoliko olja lahko daste v skodelico ter jo položite pri pisalni mizi skozi delovnega času. Dihanje boste še dodatno olajšali, če 3 kapljic evkaliptusa zmešajte s čajno žličko oljčnega olja in drgnite na prsi. 

Tople in spodbujevalne začimbe

Ingver proti alergij vpliva na način da odstranjuje odvečno sluz iz vaših pljuč in želodca, spodbuja optimalno ravnotežje tekočine v tkivih in vrne moč počasni prebavi. Poleg ingverja, dobra je izbira tudi cejlonski cimet ter črni poper. Tradicionalna ayurvedska medicina priporoča tulsi, pippali ali sladki koren, ki tudi pomagajo dihalnem sistemu. 

Da bi okrepili telo, moramo vrniti naravi vse  in čim več z naravnimi načini zdravljenja, s čim manj strupov, tako naše telo ne bo reagiralo na običajne snovi iz narave kot na alergene. 

Na kateri način se vi znebite neprijetnih simptomov, ki povzročajo različne bakterije?

Še zdravih nasvetov poiščite, ko se prijavite na NOVIČNIK in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane! Ob prijavi na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.