Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Naredite bučni pire potem pa začnite pripravljat čudovite dobrote z bučo

Naredite bučni pire potem pa začnite pripravljat čudovite dobrote z bučo

Kako pripraviti osnovo za številne zdrave sladice?

Buča je eno živilo, iz katere lahko naredimo čudovite gastro poslastice! Tukaj je recept in postopek za pripravo bučnega pireja.

Vsi članki
30. oktober 2023.

Aromatičen in kremast, bučni pire je zelo preprost za pripravo, ne vzame nam preveč časa niti živila, uporabite ga lahko na nešteto načinov. Za pripravo uporabljajte sladko bučo, kot je butternut ter ji dodajte začimbe po želji, zdrobite in uživajte.

Kolači, torte, pite in smoothieji z različnimi vrstami buče postanejo vse bolj priljubljena sladica! Večina receptov potrebuje določeno količino bučnega pireja, vendar to ni razlog, da vas priprava bučnega pireja odvrne od pripravljanja sladic. 

Bučni pire - za najboljše sladke dobrote

Tradicionalno se iz buče pripravljajo goste juhe, različne enolončnice, ter neizogibni slani zvitki, vse bolj priljubljene pa so sladke jedi z bučo. Vsi, ki so poskusili nekatero sladico z bučo, se zavedajo da ta ni dobra le za pripravo sladic. Buča ima 1000 obrazov - je odlična kot predjed, še boljša kot sladica, lahko pa je tudi odlična priloga. Če naredite bučni pire, ga lahko dodate v številne jedi in jih spremenite v pravo kulinarično doživetje. 

muffini iz buče

Bučni pire se pripravlja enostavno in hitro!

Enkrat, ko je pripravljen, lahko z njim pripravite kakršnokoli jed z bučo. Bučni pire lahko pripravite na dva preprosta načina, s peko ali kuhanjem buče, mi pa vam v nadaljevanju pišemo postopek za obe načina priprave. 

Vse, kar potrebujete za pripravo slanega pireja, je nekoliko oljčnega olja, sol in poper, pečica in 2 minuti vašega časa. Bučo sesekljajte na večje kose, olupite jo in položite v pekač za peko. Dodajte ji 2-3 žlic oljčnega olja ter soli in popra po želji (če pripravljate za sladice, ne začinjajte). Pečico ogrevajte na 200 stopinj in pecite približno 20 minut, ali dokler buča ni omehčala, odvisno od velikosti kosa. Vzemite ven iz pečice, pustite da malo počiva ter pečeno bučo s paličnim mešalnikom ali namiznim mešalnikom spremenite v bučni pire.

Drugi način priprave bučnega pireja je s kuhanjem. V tem primeru izdelavo začnite z lupljenjem buče ter jo takšno olupljeno sesekljajte na srednje velike kose in dajte v vrelo vodo. Kuhajte na zmernem ognju, dokler buča ne omehča, približno 20 minut. Ko je buča mehka, odcedite vodo, malo vode od kuhanja pustite na strani. Odcejeno bučo dajte v blender in mešajte, dokler se ne spremenit v pire, če pa vam je pire preveč gost in se težko meša, dodajte malo vode od kuhanja. Bučni pire prestavite  v oprano in suho stekleno posodico in takšnega lahko hranite v hladilniku do 4 tednov, zamrznjeno pa več kot 6 mesecev. 

Velja omeniti, da bo vsak pravi sladkosned dal prednost peki v pečici, ker se tako najboljše ohrani okus buče. Po takšni toplotni obdelavi, se buča očisti  lubja in dobro zmeša v mešalniku ali s paličnim mešalnikom.

Ta pire lahko dodate v mafine, piškote, kombinirate s slanimi jedmi, mešate z jogurtom, vanilijo, cimetom, kokosom, medom, rozinami. Nešteto je načinov in receptov!

pire iz buče

Če imate več buč, jih lahko shranite v zamrzovalnik!

Buče olupite, očistite koščice ter sesekljajte na kocke. Buče shranimo v vrečke za zamrzovanje in nato v zamrzovalnik. Buče v zamrzovalniku lahko ostanejo do enega leta. Po potrebi jih odmrznite, skuhajte in naredite svež pire. 

Zdaj, ko veste, kako pripraviti bučni pire, je čas, da spoznate nekatere receptov, ki potrebujejo prav bučni pire. 

Slani pire iz buče lahko postrežete z ribjimi jedmi, zelenjavo na žaru ali s polpetami, vendar tudi izkoristite del juhe, dodatek rižoti, ali testenini. Tako pripravljenem pireju lahko še dodate mleko, vse skupaj segrejte, v kombinacijo vključite malo topnega sira, začimbe po želji in uživate v kremastih sezonskih testeninah. 

Ni le bogata s hranili, butternut buča vsebuje zelo malo kalorij ter se priporoča vsem, ki ohranjajo dieto ali vzdržujejo posebni način prehranjevanja.  V majhnem številu kalorij se nahaja veliko vitaminov in mineralov, odlično bi ga bilo uživati enkrat tedensko ali po lastni izbiri. 

Nutrigold brašno od bundeve u smeđoj papirnatoj ambalaži od 500 grama.

Vemo, kako rada imate o odlično kraljico zelenjave, in da imate tudi rada naš Novičnik, ter se prijavite čim prej. 

Lahko vas zanima tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.