Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Bambusove vlaknine - hit v svetu zdrave in sodobne prehrane

Bambusove vlaknine - hit v svetu zdrave in sodobne prehrane

Zdravje iz narave.

Bambus je zelo nenavadna rastlina. To je največ znana trava in rastlina, ki najhitrejše raste.

Vsi članki
29. avgust 2016.

Videti so kot moka, pri izdelavi sladic dajejo efekt povečevanja testu, ki je potem mehkejše in se lažje reže, po peki je skorja zaradi njih bolj hrustljava. Tole so bambusove vlaknine - novica v svetu sodobne hrane. 

Bambus je zelo nenavadna rastlina. To je najvišja trava in rastlina, ki najhitrejše raste. Njegova se semena uporabljajo za prehrano, njegovo steblo ima več načinov uporabe, uporablja se za izdelavo pohištva, v ladjedelništvu, v tekstilni industriji in podobno. 

Bambusovi poganjki so bogati z užitnimi vlakni in so eden od simbolov kitajske kuhinje. Bogate so z vitaminom B1, natančneje s tiaminom, 100 gramov bambusa pa ima 27 kcal. Deluje tudi antibakterijsko.

Dokazano je da ima antimikrobne in protiglivične lastnosti, kot tudi sposobnost zaščite možganskih celic pred oksidativnim stresom. Znanstveniki omenjajo, da so poganjki bambusa nizkokalorični, a bogati s prehranskimi vlakninami, beljakovinami, ogljikovimi hidrati, aminokislinami, minerali, vsebujejo pa tudi sladkorje, maščobe in soli.

bambus

Kako uporabljati bambusove vlaknine?

S pomočjo te vlaknine brez glutena v obliki prahu, se lahko poveča vsebina vlaknin pekovskih izdelkov. Z njim se lahko upočasni absorpcija ogljikovih hidratov. Bambusova vlaknina je vlaknina, ki se ne absorbira, zato se lahko popolno vključi v prehrano oseb na dieti, diabetikom in tistim, ki sledijo paleo način prehranjevanja. 

Dodajte ga v testo raznih sladic, mafinov in kruhov ter uživajte v rajsko puhastih pekovskih izdelkih, ki so domači in pekarne nikoli videli viso.  Bambusove vlaknine lahko uporabite kot dodatek za izdelavo kruha ( na približno 500 g moke dodajte 2 čajni žlici bambusovih vlaknin). Zaradi bambusovih vlaknin se kruh lažje reže (ne drobi se), sama tekstura testa je še mehkejša, skorja kruha pa še bolj hrustljava. 

Pri izdelavi slaščic dajejo učinek povečanja volumna testa, katero od njih bo mehkejše. Bambusove vlaknine omogočajo vpijanje manj maščobe med kuhanjem mesu. Lahko se uporabijo tudi za zgostitev jedi. 

vlakna bambusa

Za dodatne zdrave recepte in nasvete, se prijavite na naš Novičnik! 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.