Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Shatavari (Šatavari) - naravno darilo za vse ženske in zdravilo za več sto bolezni

Shatavari (Šatavari) - naravno darilo za vse ženske in zdravilo za več sto bolezni

Izvedite vse o zdravilnem prahu shatavarija

Šparglje v grozdu poznamo predvsem pod imenom Shatavari, kar v starem sanskrtu pomeni »zdravilo za sto bolezni«.

Shatavari (bere se šatavari) je rastlina plezalka, višine d 2 metra, ki raste na prodnatih in kamnitih gozdnih območjih v višjih nadmorskih višinah. Zaradi zdravilnih lastnosti se že tisoč let nabira po vsem Šri Lanki, Indiji in na Himalajah.

Tisto, kar je najbolj pomembno, je, da se ta vredna rastlina priporoča za zdravljenje želodca, prebavnih in živčnih bolezni ter številnih ženskih težav. 

Shatavari - Ayurvedsko darilo za ženske

Šparglje v grozdu poznamo predvsem pod imenom Shatavari, kar v starem sanskrtu pomeni "zdravilo za sto bolezni".

Zaradi pomlajevalnega učinka na ženske spolne organe, se imenuje tudi rastlina "ki ima v lasti sto možev" Znani je njen blagodejni učinek na reproduktivni sistem pri ženskah, in zaradi svojega širokega spektra delovanja, je koristne tudi za moške. 

Grozdast špargelj je rastlina , ki pomlajuje ali odstranjuje stres. Pri ženskah pomaga olajšati bolečine med PMS-om, v ljudski se medicini uporablja za zdravljenje bolezni genitalij, materničnega vratu, neplodnosti, vaginalnih okužb, pri težavah z libidom ter težavah v menopavzi. Vsebuje fitoestrogene, ki niso le koristni pri zdravljenju neravnovesja hormonov pri žensk, temveč tudi pomagajo moškim, ki imajo povečano prostato. 

Vzdržuje hormonsko ravnovesje, zdrav PH nožnice, uravnava menstruacijo in ovulacijo. Zato odpravlja simptome pred menstrualnega sindroma (razdražljivost, napihnjenost, krče), lajša bolečine in uravnava izgubo krvi med menstruacijo.

Shatavari deluje kot afrodiziak ter krepi libido moških in žensk, hrani reproduktivni sistem  ter krepi tkivo reproduktivnega sistema in pomaga pri različnih vnetjih spolnih organov. 

meditacija

Zdravstvene prednosti rastline Shatavari

v ayurvedski se prehrani uporablja korenina in sveži sok rastline Shatavari, ki se pri nizkih temperaturah melje v fini, rahli prah. 

Zdrvastveni učinki shatavari pomagajo ne le pri reproduktivnem sistemu, temveč pri več tega. 

Po ayurvedi, ta rastlina je odlična z a delovanje prebavnega sistema. Je učinkovita proti zgagi, bolečinah v želodcu, želodčnih razjedah, bruhanja, sindrom razdražljivega črevesa in driska.

Pozitivno vpliva na dihalni sistem - lajša suhost, razdraženost in druge težave zgornjih dihali, pomaga pri bronhitisu. Deluje tudi protimokrobno, kar je koristno za zdravljenje sklepov in bolezni, povezanih s sklepi (artritis)

Shatavari - način uporabe

V ayurveskem zdravljenju se uporablja korenina rastline, po posebnem postopku obdelave in sušenja ter ponavadi tudi liste, ki je oblika igle.

Uživa se na več načinov, najpogosteje pa je na voljo kot sušena korenina, zdrobljena v prah ali v obliki kapsul. 

Shatavari v prahu se zaužije kot sok, premešan z vodo alis prekuhanim mlekom in dodatkom mesa, po želji. Vendar se najpogosteje uporablja kot čaj za ravnovesje hormonalnega in genitalnega sistema. 1-2 čajni žlički praha dajte v 2-4 dl vrele vode in malo prekuhajte. Posladkajte po želji in ga uživajte 1-2 krat na dan. 

Shatavari kapsule ekološke, pa je treva zaužiti 2 na dan. 

Organske shatavari kapsule od Fushia

Ali je rastlina Shatavari varna za uporabo?

Ne obstaja veliko znanstvenih študij ,ki bi potrdili natančen mehanizem delovanja rastline shatavari v človeškem telesu. Dokazi, ki obstajajo kažejo da aktivne substance rastline delujejo kot fitohormoni, ki so tudi proti bakterijskega delovanja. Obstajajo tudi navedbe, ki kažejo na delovanje rastline na imunski sistem, zlasti pri ženskah. 

Zaradi nezadostnih raziskav shatavari ni priporočljivo za nosečnice in doječe matere ter ljudi, ki jemljejo nekatera specializirana zdravila.

Shatavari v prahu n obliki kapsul lahko kupite v naši Tovarni Zdrave Hrane.

Ljubitelji zdravega, izvedite še veliko o zdravju, prijavite se na naš brezplačni novičnik

Lahko vas zanima tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.