Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Zakaj amla prah treba vključiti v vsakodnevno prehrano?

Zakaj amla prah treba vključiti v vsakodnevno prehrano?

Izvedite vse o ayurvedskem amla prahu

Amla prah ima visoko koncentracijo vitaminov in vsebuje minerale , ki lahko pomagajo vrniti energijo, koristi tudi v kozmetične namene. 

 

Amla tudi znana kot amalaki ali indijska kosmulja je bila glavni del ayurvedske medicine za prebavni sistem več tistoč let, za vitalnost in pomlajevanje telesa. Mikro hranila v amli v prahu lahko prispevajo k: 

  • zdravem srčno-žilnem sistemu
  • energiji
  • normalnem delovanju mišic
  • ohranjanju zdravega prebavnega sistema
  • procesu deljenja celic
  • vzdrževanju kosti in zobeh
  • normalni kognitivni funkciji
  • ustvarjanju rdečih krvničk in hemoglobina
  • prenosu kisika v telo

Amla prah - Ayurvedsko zdravilo za mnoge zdravstvene težave

Amalaki se pokazal učinkovit kot naravno sredstvo pri zdravljenju vnetja trebušNe slinavke, pankreatitisu. Zmanjša bolečine, otekanje in pomaga boljši funkciji trebušne slinavke. Redna uporaba amle pomaga v izločevanju inzulina in zmanjšuje raven sladkorja v krvi, zbolelih za diabetesom. 

Bogata je s kromom, ki je posebej pomemben pri diabetesu tip 2. Študije potrjujejo da se 3 g amalakija v prahu pokazalo bolj učinkovito, kot klasična zdravila za diabetes, pri nekaterih posameznikih. 

Mnogi so se z amlo spoznali v pomenih  higiene in polepševanja las. Namreč, razen tega, da ščiti organe pred prostimi radikali in oksidativnimi poškodbami, dobro vpliva na obnovo tkiva. 

Nahaja se v številnih izdelkih za nego las in za lepoto, kot so šamponi, mila, kreme in olja, ker neguje lasišče in preprečuje izpadanje las, hrani koren las ter spodbuja njen rast. Po vsem svetu amla prah uporabljajo kot maslo in naravni balzam za lase. Preprečuje pojav sedih las, učinkovit pa je tudi kot sredstvo proti prhljaju. 

naravna maska za lase amlaHimalayan prirodni šampon za kosu od amla, shikakai, aloe vera u zelenoj-bijeloj plastičnoj bočici od 200 ml

Je učinkovito sredstvo za vse vrste vnetja na koži in za nego težavnih delov kože. Uporablja se kot naravni tretman za akne, izpuščaje na občutljivi koži. Krepi nohte in zobe.

Antioksidanti pomagajo zmanjšati vnetja in celične poškodbe, kar je prvi korak pri nastanku raka in ustvarjanju rakavih celic v telesu. Aamalaki v kombinaciji z drugimi sestavinami znane ayurvedske starodavne mešanice triphale, lahko zmanjša rast tumorja na trebušni slinavki. 

Kako se uporablja amla prah?

Amla prah je neustavljiv v kombinaciji z žličko medu kot dodatek smoothiejem, lahko ga dodate tudi v vašo jutranjo kašo, potresete po sadni solati ali dodate v sok, da bi hranilno ojačali svoje obroke. 

Razen oralnega načina uporab, prah se pogosto uporablja tudi v kozmetične namene. Pripravite svojo masko za lase v kombinaciji s Shikakai prahom ali dodajte v šampon da bodo vaši lasje svilnati, zdravega leska. Kot prehransko dopolnilo ali maska za lase? Nutrigold Amla prah je prava rešitev za vas!

Zaradi začetnega kislega okusa, Amlo je najboljše kombinirati v sadnih smutijih ali sokovih. 10-15 g na dan lahko veliko pomeni. Zato, naj se najde na policah vaše kuhinje!

Amla prah lahko kupite v Tovarni Zdrave Hrane. 

Za še več zdravih receptov in nasvetov, se prijavite na naš novičnik. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.