Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Zdravi posladki - 7 okusnih idej in receptov

Zdravi posladki - 7 okusnih idej in receptov

Navdihnite se z idejami za zdrave posladke, vsak den v tednu.

Kdo je rekel, da sladko ni lahko tudi zdravo? Odkrivamo vam, kako pripraviti bolj zdrave, vendar tudi enako okusne različice zdravih sladic, ne da bi vplivali na njihov okus ali teksturo. 

Vsi članki
19. maj 2023.

Za zdravo prehrano so pomembne te 3 besede: ravnotežje, raznolikost in zmernost. Če ste na eni izmed priljubljenih beljakovinskih diet, če se izogibate sladkorju ali glutenu, ali pa če se želite hraniti bolj zdravo, ni razlogov da ne uživate tudi v okusnih tortah in kolačih. Namesto rafiniranih in visoko kaloričnih živila, izberite bolj zdrave, ekološke in hranljivi je alternative. 

Mandlji, orehi, lešniki in drugi oreščki so bogati z zdravimi maščobami, beljakovinami in vlakninami. Z dodajanjem sesekljanih oreščkov v posladek, ali z uporabo masla iz oreščkov, namesto klasičnega masla, lahko dodate posladkom bogastvo okusov in teksture. 

Namesto rafiniranega belega sladkorja, lahko uporabite naravna sladila, kot so med, javorjev sirup, agavin sirup ali rižev sirup. Ta naravna sladila manj vplivajo na raven sladkorja v krvi in imajo številne zdravstvene prednosti. 

Če uporabljate mlečne izdelke, kot so jogurt, smetana ali sir, izberite tiste z zmanjšano vsebnostjo maščob ali uporabljajte nadomestke, kot je grški jogurt ali kokosovo mleko. Tako boste zmanjšali količino nasičenih maščob ali kalorij v posladkih. 

Namesto bele moke, uporabite zdrave vrste mok, kot je mandljeva moka ali ovsena moka, v pripravi sladic pa lahko vključite celotna žita kot so ovseni kosmiči ali ajda. Celotna so žita bogata z vlakninami in s hranljivimi snovmi, ki lahko dodajo teksturo ali hranilno vrednost posladkom, kot so palačinke, sladice ali piškoti. 

Zelenjava, kot je korenček, sladki krompir ali bučke ter jagodičevje - borovnice, maline, robide, jagode, ribez so lahko odličen dodatek mnogim sladicam. To so, predvsem, nizkokalorična živila, bogata z naravnimi vitamini, minerali in encimi. Posebej so bogate z rastlinskimi fenoli in s flavanoidi, ki so pomembni za uravnavanje presnove. 

Najbolj pomembno je prilagoditi recepte svojim prehranskim potrebam in željam. In ne pozabite, zmernost, ravnotežje in pestrost so ključ zdrave prehrane!

Da bi vam olajšali iskanje okusnih in preverjeno zdravih receptov, vam prinašamo seznam priljubljenih receptov iz našega zdravega kotička! Pokusite jih in nam javite svoje vtise! 

Zdravi posladki - recepti in ideje za ves teden!

Navdihnite se z idejami za zdravi posladek, od ponedeljka do nedelje. Prinašamo vam recepte za preproste in zdrave sladice s cenovno ugodnimi živili! Vse druge sestavine premium kakovosti za preproste sladice najdite na enem mestu - v naši Tovarni Zdrave Hrane!

1. Zdravi cheesecake iz prosa z jagodnim prelivom

Preprost za pripravljanje, lahki in brez moke! In brez sira! Takšni je veganski cheesecake iz prosa, ki vas bo preprosto navdušil! Proso je za številne kot slani dodatek jedem in žito, ki nadomešča riž ali podobna živila. Vendar, poskusite proso v tej sladki različici in mu dajte novo dimenzijo. Dajte mu priložnost tudi pri izdelavi sirove torte, potem boste se prepričali tudi sami, kako je proso popolnega okusa tudi v sladki različici. Preverite recept tukaj!

2. Noro okusen brownie - iz bučk!

Skrivnost najbolj sočnih browniejev je prav v bučkah! So rahlega okusa, ki se odlično ujema z različnimi živili in začimbami, od cimeta do čokolade, in v zadnje čase so prav bučke skrivnostna sestavina številnih neustavljivih sladic. Biskvitnem testu bodo dale polnost, sočnost ter rahlost ter pogosto zmešane z drugimi sestavinami, ne bomo znali da so prav tiste osnovna sestavina. Najbolj bi bilo, da jih pripravite in daste prijateljem, da poskusijo. Recept vas čaka tukaj!

Najsočniji brownie s tikvicama rapsodija je okusa i mirisa!

3. Čokoladna torta brez moke je hitro narejena in še hitreje izgine

Če obožujete čokoladne torte, morate poskusiti čokoladno torto brez moke. Za ta recept niso potrebne nobene posebne spretnosti, saj ni dviganja biskvita, tako da ni razloga, da vam ta torta ne postane najljubši recept! Ko se želite izogniti moki ali laktozi, ali belemu sladkorju, je težko najti popolno sladico brez moke ter hkrati brez veliko zapletenosti v izdelavi in milijon (neznanih) sestavin, za katere nimate dovolj denarja in časa, za iskanje po trgovinah. Čokoladna torta je večna klasika v sladkem svetu, in ta brez moke bo navdušila tudi najzahtevnejše okušalne brbončice. Recept najdite tukaj!

Čokoladna torta bez brašna nastaje brzo i nestaje još brže

4. Beljakovinski kuglof iz beljakov je popolne teksture in popolno okusen

Želite uživati v okusni, zdravi sladici brez slabe vesti? Prinašamo vam recept za odlično beljakovinsko poslastico - kuglof iz beljakov, suhih marelic in pomarančne lupinice! Ta kuglof je bogat s kakovostnimi beljakovinami, ki so pomembne za gradnjo mišic, vendar tudi za optimalno delovanje telesa. Poleg tega, so suhe marelice odličen, naravni vir vitaminov in mineralov, medtem ko pomarančna lupinica daje svežo aromo in odličen okus tej sladici. Iz sestavin pripravite kokosovo olje, pirine belo moko in eritritol za sladkanje in to je vse! Recept je tukaj!

Proteinski kuglof od bjelanjaka je savršeno pjenast i savršeno ukusan!

5. Raffaello Chia puding - za vsako priložnost

Za tiste, ki mislijo, da so s chia semeni izčrpali vse ideje, vam predstavljamo recept, ki jih bo spomnil, zakaj jih imamo radi. Ta drobna, vsestranska semena bodo obogatela vaše telo, ne le z veliko količino omega-3 maščobnih kislin (z alfa lipolično), temveč s skoraj nerealno količino vlaknin, mineralov kot so mangan in kalcij ter vitamini A. Povrh tega , bo ta recept navdušil tudi vse ljubitelje priljubljenega Raffaella, samo z nekaj manj kalorij. Preberite recept!

raffaello chia puding

6. Sočen kolač z jagodami in pustim sirom, iz ene sklede

Sezona jagod je v polnem razmahu in pravi je čas da popoldan posladkate z eno popolno okusno sadno sladico z jagodami. Za izdelavo te sladice  verjetno vsa živila že imate doma, je hitra, enostavna za pripravo in zelo okusna. Z izdelavo potrebujete eno veliko skledo, mešalnik in model za peko po izbiri. Sama  priprava vam bo vzela 10 minut, preostanek pa bo naredila vaša pečica.  Le potrpežljivi bodite in pričakajte da z vsaj malo ohladi, preden jo narežete. Recept je tukaj!

sočan biskvitni kolač

7. Veganski čokoladni mousse - neustavljivi recept iz 4 sestavin!

Popolno okusen, pena s, poln mehurčkov in noro čokoladen - je najbolj kremast veganski, čokoladni mousse, ki smo ga pravkar preizkusili in se navdušili! Čas je da z vami delimo recept za to vegansko poslastico iz 4 sestavin! Dobra je novica , da lahko ta brezglutenski mousse pripravite v enem hipu, lahko ga okrasite z jagodami ali jagodičevjem ter s kapljicami čokolade.  Recept za neustavljivi mousse je tukaj!

Še veliko idej za zdrave posladke najdite v našem zdravem kotičku

Prijavite se na naš brezplačni Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane! S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo! 

Zanima vas tudi lahko...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.