Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Tropski dvig energije - osvežite dan s temi eksotičnimi prehranskimi dopolnili

Tropski dvig energije - osvežite dan s temi eksotičnimi prehranskimi dopolnili

Rešitev za vroče dneve

Toplejši pogoji lahko povečajo potrebo o hidrataciji, zato je pomembno piti zadostno vode skozi dneva, da ohranite ravnotežje tekočine v telesu. Vendarm, razen navadne vode, lahko zaužijete tudi sokove, smutije ali šejke, ki vsebujejo eno izmed naslednjih tropskih rastlin. Čas je za eksotično prebuditev!

 

Vsi članki
15. april 2024.

Danes se v vročičnem življenju neredko najdemo v situaciji, ko hitro porabimo energijo in iščemo nove vire energije, ki bo nas držala dlje časa. Pomembno je vnašati dovolj tekočine v telo, razen napitkov,  se lahko nasolite tudi na bogato vodo, kot je lubenica, kumarice ali melone, da dodatno povečate vnos tekočine. Poleg tega, kokosova voda je lahko odlična izbira za hitro hidratacijo, zlasti po fizični aktivnosti ali po izpostavljanju visokim temperaturam. 

Obstajajo mnogi načini za dviganje energije, eden najbolj zanimivih pristopov pa prihaja iz tropskih krajev. Kombinacija naravnih prehranskih dopolnil, kot so gvarana, maca, acai v prahu in camu camu lahko vam zagotovijo potrebni odmerek vitalnosti, brez sintetičnih spodbujevalcev in škodljivih stranskih učinkov. 

Smoothieji ali sokovi iz sadja in zelenjave z dodatkom tropskih rastlin ne le da podpirajo našo energijo, temveč tudi zagotavljajo veliko hranljivih snovi in antioksidantov za splošno zdravje in blaginjo. Mi vam prinašamo številne prednosti in razloge zakaj vnašati te rastline v svojo prehrano. 

Camu camu

Camu camu je rdečo-vijolična tropska jagoda, ki se goji v Južni Ameriki in je znana po svoji izjemno visoki koncentraciji vitamina C. Ta tropski dodatek na podpira je zdrav imunski sistem, temveč tudi pomaga v boju proti stresu in utrujenosti. Vitamin C je bistven za proizvajanje energije v telesu, spodbuja absorpcijo železa in zmanjša tveganje za okužbami, zaradi česa je odlično dopolnilo za dvig energije na naraven način. Razen tega, vsebuje bogat delež kalcija, ki je potreben za ohranjanju normalnih kosti in zob, hkrati pa prispeva normalni presnovi, mišični funkciji, , prenosu živčnih impulzov ter ima vlogo pri procesu celične delitve in diferenciacije. Dodajte ga smutiju, kaši ali ga zmešajte z vašim najljubšim sokom, verjemite, vaše razpoloženje in energija bosta pokazala vse rezultate. 

Acai v prahu

Acai v prahu je izdelek, ki je pridobljen z mletjem suhih acai jagodic, majhnih vijoličnih jagodic, ki rastejo na acai palmah v južni in srednji Ameriki. Ta superhrana je postala priljubljena, zaradi svojih številnih prednosti in sposobnosti, da podpre splošno dobrobit, vključno z energijo. Ta tropski dodatek pomaga pri razstrupljanju telesa, pri krepitvi imunskega sistema in izboljšanju energije.  Acai prah je bogat v esencialnimi maščobnimi kislinami in vlakninami, kar prispeva k dolgočasnem občutku sitosti in uravnava raven energije. Je bogat z antioksidanti, kot je antocianin, ki ščitijo telo pred oksidativnim stresom. Acai jagodice vsebujejo fitohranila, ki lahko izboljšajo cirkulacijo krvi, lahko prispevajo k boljši oskrbi kisikom in hranljivimi snovmi tkiv in organov. S svojim odličnim okusom se poda k vsem vašim pijačam, odličen pa je tudi v številnih sladicah.

Maca

Maca prah je izdelek, ki je pridobljen z mletjem korenin rastline mace, ki je domača v visokih bregeh Peruja. Eden glavnih načinov na kateri maca prah lahko vpliva na energijo je skozi svoje adaptogene lastnosti. Adaptogene snovi so snovi, ki pomagajo telesu, da se prilagodi stresu in spremembami v okolju, s čimer pomagajo pri ohranjanju ravnotežja in stabilnosti. Kot takšna, maca lahko pomaga pri zmanjšanju utrujenosti in dviganje energije, tako da se podprejo telesni procesi prilagajanja in zmogljivosti. Poleg tega, maca vsebuje vitamine B kompleksa, vključno z vitaminom B12, ki je bistev ua proizvajanje energije v telesu. Maca prah, tudi, vsebuje esencialne maščobne kisline, beljakovine, vlaknine in minerale, kot je železo, cink in magnezij, ki so pomembni za ohranjanje energije in vitalnosti. Zaradi intenzivnega okusa, je najboljše, da ga premešate s sadnimi sokovi in šejki, če pa so mu arome nenavadne, pričakujte odlične rezultate! 

Gvarana

Gvarana je tropska rastlina, znana po svojih spodbujevalnih lastnosti  in sposobnosti dviga energije. Glavna sestavina gvarane je kofein, vendar se sprošča postopoma, tako zagotavljajoč dolgotrajen občutek budnosti in energije. Ko takšna je gvarana priljubljeno prehransko dopolnilo, ki se pogosto uporablja za izboljšanje mentalne budnosti, fizične zmogljivosti in splošne energije. Kofein v gvarani lahko izboljša kognitivne funkcije kot so spomin, sklepanje in hitrost reakcije, kar je lahko koristno za opravljanje različnih mentalnih nalog. Poleg tega vsega, gvarana vsebuje antioksidante, ki pomagajo pri nevtralizaciji prostih radikalov in zaščiti telesa pred poškodbami, povzročenih z oksidativnim stresom. Lahko se uživa 

Za še več nasvetov in receptov, ter zdravih izdelkov se naročite na naš novičnik in pridobite 10% popusta ob prvem naročilu! 

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.