Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Uporabite najboljše poletno sadje in zelenjavo za smoothieje!

Uporabite najboljše poletno sadje in zelenjavo za smoothieje!

Poletno sadje in zelenjava.

V smoothie res lahko dodate razna živila, ki jih imate radi, poleti pa bi morali uporabiti sezonske sadeže narave in se na zdrav način osvežiti v vročih, poletnih dneh. 

Vsi članki
23. avgust 2023.

Poletje je letni čas, ko imamo veliko zelenjave in sadja na izbiro, zato bi bilo škoda, da ne izkoristimo vse te okuse in vitamine, ki nam jih narava ponuja.  Z druge strani, poleti se nekateri raje obrnemo "presni" hrani - sadju in sadnim solatam, grizljanju zelenjave ali zelenjavnim solatam ter smoothiejem. 

V smoothie res lahko dodate razno zelenjavo in sadje, ki jih lahko uporabite poleti in se na ta način lahko osvežite od poletne vročine. Vaše telo vam bo hvaležno na vitaminih in mineralih, ki jih boste vnesli z uživanjem smoothiejev te sezone. 

Robide so drobne jagodice in prva misel na kasno poletje. Robide vsebujejo elaginsko kislino, ki ima močno antioksidativno delovanje in zmanjšuje tveganje za nastankom raka. Sodelujejo v preprečevanju prezgodnjih znakov staranja, dajejo vam vitamine, vendar ne pričakujte, da bodo dale sladek okus v kašastih napitkih. So dober vir vitamina E, folne kisline, magnezija, kalija in bakra, zelo pa so dober vir prehranskih vlaknin, vitamina C,K in mangana. 

Breskva in nektarina sta neizogibni živili v poletnih vročih solatah, v obliki napitka pa bosta zelo okusni. Sta dober vir prehranskih vlaknin, vitamina A, niacina, kalija, vitamina C in antioksidantov. Zmanjšala bosta raven prostih radikalov v telesu in preprečili poškodbe, povzročene z zunanjimi dejavniki, v smoothieju pa bosta dali kremasto teksturo (zlasti breskve) in rahli poletni okus. 

Lubenica je sladka in sočna, vašem smoothieju bo dala osvežujoč okus. Vsebuje veliki delež vode, zaradi česa je popolna za hidracijo celotnega telesa. Lubenica je odličen vir vitamina C, vitamina A, kalija in magnezija, vsebuje veliko vode in ima le 30 kcal na 100g. 

Črno grozdje vašim kašastim sokovom ne bo dalo le fantastično barvo, temveč tudi fantastične minerale in vitamine. Črno grozdje vsebuje pigment antocianin iz skupine rastlinskih fenolov, ki deluje podobno likopenu iz paradižnika - kot močen antioksidant. Krepi odpornost, izboljšuje prebavo in uravnava delovanje črevesja. Antioksidanti iz črnega grozdja ščitijo pred uničujočimi učinki prostih radikalov, zavirajo strjevanje krvi, znižujejo slab holesterol, zmanjšujejo tveganje za možgansko kapjo in tumorje, zato iz grozda odstranite nekaj jagod in jih stresite v namizni mešalnik.

Osnova vsakega poletnega smoothieja je lahko banana, dajte priložnost tudi jogurtu, kefirju, rahlim mlečnim napitkom. Če jih vzamete s sabo na plažo, pazite, da so v hladilnih torbah in stran od sonca, saj presno sadje in zelenjava (zlasti pa mlečni izdelki) ne prenašajo dobro vročine in močno sonce.

Za še več nasvetov in receptov, se prijavite na naš NOVIČNIK!

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.