Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Uživanje sezonskega sadja in zelenjave je najboljše za vaše zdravje

Uživanje sezonskega sadja in zelenjave je najboljše za vaše zdravje

Vsak mesec prinaša kaj svojega

September ni le mesec koruze in kostanjev. Ta toplo - hladni mesec skriva veliko več svojih sadežev, v katerih lahko uživate v obrokih od jutra do mraka. 

 

Vsi članki
04. september 2023.

Vsi mi znamo, da je najboljši in najvarnejši način izogibanje uživanju ne sezonske zelenjave ali sadja. 

Uživanje sezonskega sadja in zelenjave je dobro za vaše zdravje!

Tako zmanjšate možnost hranjenja neokusnim ali nevarnim živilom. 

Prihaja september, zato se zdaj obrnite tomesečni zelenjavi in sadju. Jesen ni slabša po sadju in zelenjavi, od poletja, in to lahko preberete v nadaljevanju. 

Koruza

Koruza je sedaj najbolj zdravo in najbolj dosegljivo živilo. Je dober vir prehranskih vlaknin, folne kisline, fosforja, vitamina C in magnezija. Koruzo najpogosteje jemo na žaru ali kuhanega. Vendar koruzo lahko pripravite na razne načine, tako tudi v obliki PLESKAVIC IZ BUČK IN KORUZE.

Jajčevec

Vsebuje zelo malo nasičenih maščob, holesterola in natrija. So dober vir vitamina C in K, tiamina, niacina, vitamina B6, pantotenske kisline, magnezija, fosforja in bakra. So odličen vir prehranskih vlaknin, folne kisline, kalija in mangana. Jajčevci so okusni, hranljivi in preprosti za pripravljanje, NAMAZ IZ JAJČEVCA pa je prava poslastica. 

Smeđi namaz od patlidžana u crnom tanjuru.

Bučke

Kraljici avgusta in septembra je ni treba posebna predstavitev, treba pa jih je hvaliti. Vsebujejo malo nasičenih maščob in zelo malo holesterola in natrija. So dober vir tiamina, niacina, pantotenske kisline. So odličen vir prehranskih vlaknin, beljakovin, vitamina A, C, B6, folne kisline, železa, magnezija, fosforja, cinka, bakra in mangana. Bučke niso tako intenzivnega okusa, ujemajo se skoraj z vsem živilom, zlasti v teh receptih: 

Stročji fižol

Stročji fižol je popolno živilo za zdrav način prehrane, saj je bogato s hranljivimi snovmi, hkrati pa je nizko kalorično živilo. Čeprav s lahko jejo na različne načine, je ustrezna priprava skrivnost okusnega stročjega fižola. 

Slive

Zaradi veliko vitaminov, mineralov, prehranskih vlaknin in naravnih sladkorjev, slive zavzemajo mesto kot sadje v prehrani. Prispevajo k izboljšanju pravilne prehrane, temveč ker sestavo sliv naše telo zlahka prejemlje in je tako uporabnost določenih sestavin še povečana. Septembra torej začnite z izdelavo Smoothieja iz sliv ter okusnih, tradicionalnih cmokov iz sliv na bolj zdrav način.

Knedle od šljiva na tanjuriću.

Hruške

Vsebina antioksidantov v hruškah pomaga zaščititi telo pred škodljivimi delovanji prostih radikalov, s čimer se krepi imunski sistem. Danes, ko so alergije zelo razširjene, je dobro vedeti, da so hruške hipolaergena hrana. 

Robide

Probios tamni namaz od kupina u staklenci

Robide so celo 10-krat bogatejše z antioksidanti, kot je paradižnik ali brokoli, kar jih vključuje med top 10 najbolj zdravih živil. Specifičen antioksidant , ki ga vsebujejo - elagitanin, ki ga ni v nobenem drugem živilu. Ne le da so zdrave, so tudi zelo okusne in se zlahka vključujejo v razne jedi, od zajtrka do sladice. 

Veliko je tega na voljo septembra, vsak teden pa je na voljo tudi naš Novičnik z novimi recepti in nasveti. 

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.