Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Uživajte čim pogosteje bučna semena in organizem bo vam hvaležen!

Uživajte čim pogosteje bučna semena in organizem bo vam hvaležen!

Zdrav prigrizek, ki ga morate poskusiti!

Če jih pripravljate v raznih receptih ali samo grizljate, je vseeno, pomembno je le da jih uživate, ker so bučna semena hranilni zaklad narave. 

Prebrali ste naslov in se sprašujete, zakaj jih je treba jesti čim pogosteje? Tukaj sledi pojasnitev

Bučna semena potekajo iz ameriškega kontinenta, od koder so se razširile po vsem svetu. Ameriška domorodna plemena so ta semena slavila zaradi njihovih prehranskih in zdravstvenih koristi. V Južni Ameriki so bučna semena omenjena v Azteški kulturi, v Evropi pa so dobila najpomembnejše mesto v sredozemski, predvsem grški kuhinji, kjer so nepogrešljiv del številnih receptov. Če jih pripravljate v raznih receptih ali le grizljate, dobro je eno in drugo, saj so ta semena hranilni čudež narave.

Bučna semena - zdravje in hranilni profil

Bučna semena so res odličen vir prehranskih vlaknin in mono-nenasičenih maščobnih kislin, ki so dobre za zdravje srca. Razen tega, so semena zgoščeni vir beljakovin, mineralov in vitaminov. Na primer, 100g bučnih semen zagotavlja 559 kalorij, 30 g beljakovin, 110% RDA železa, selna, cinka in podobno, vendar brez holesterola. 

Bučna semena so odličen vir prehranskih vlaknin - zagotavljajo 5,2 g vlaknin na 30 g semena. Prehrana, bogata z vlakninami, vzdržuje zdravje prebavnega sistema in je povezana z zmanjšanim tveganjem za srčne bolezni, diabetesom tipa 2 in debelostjo. 

Pest bučnih semen zadostuje pol dnevnih potreb povprečne osebe po aminokislinah, v primerjavi pa z beljakovinami, ki so v bučnih semenih, beljakovine z mesa imajo manj aminokislin, kot tista v bučnih semenih. 

Poleg lananih semen, so bučna najboljši vir esencialne maščobne kisline omega-3, ki je znana kot predhodnik prostaglandinov tipa 3 v našem telesu, ki so potrebni za številne telesne funkcije – vid, sposobnost učenja, koordinacijo, razpoloženje.

Bučna semena - naraven vir antioksidantov

Bučna semena vsebujejo tudi bistvene količine antioksidantov, kot sta karatenoidi in vitamin E. Antioksidanti lahko zmanjšajo vnetja in zaščitijo celice pred škodljivimi vplivi prostih radikalov. Živila bogata z antioksidanti lahko pomagajo v zaščiti različnih kroničnih vnetnih bolezni. 

Ta semena so polna antioksidantov, ki so se pokazale odlične za moške, ki imajo težave s prostati, lahko jih dodate kašam, ki jeste za zajtrk, solatam, kruhom, zelenjavi na žaru, lahko pa jih koristite za izdelavo zdravih prelivov za solate. 

Bučna semena lahko kupite v Tovarni Zdrave Hrane.

bučine golice

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane! Ob prijavi na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.