Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Tvoja košarica je prazna.

Dodaj kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave ti manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Naravna kozmetika - varna in učinkovita nega s pomočjo narave

Naravna kozmetika - varna in učinkovita nega s pomočjo narave

Danes obstaja veliko kozmetičnih izdelkov, v eno pa ste lahko prepričani - izbrati naravno je edini pravilen način. 

Naravna kozmetika vsebuje naravne, včasih tudi ekološki pridelane sestavine, da se popolnoma izogibamo uporabi sestavin, ki so potencialno škodljive za ljudi, živali in tudi za okolje. 

Naravna kozmetika že velja za odlično stvar v svetu, zaradi naravnih lastnosti, ki jih nobena substanca ne bo ponudila. Koža je odgovorna za celotno telo in glavna naloga naravne kozmetike je poskrbeti za naraven način delovanja, ne pa, da jo dodatno obremenimo. Naravna kozmetika ne ustvarja zasvojenosti kože in ne pelje do pojava zmanjšanega učinka. 

Zakaj izbrati naravno kozmetiko?

Koža je ena največjih organov - človek v povprečju ima okoli 3 kg kože, ki predstavlja polprepustno membrano v našem telesu. Skozi kožo v naše telo vstopajo različne nečistoče in onesnaževala iz okolja. Tisto, kar nanašamo na kožo bo postalo enako pomembno kot tudi tisto, kar jemo

Klasična kozmetika uporablja derivate, pridobljene z destilacijo nafte, kot sta parafin in vazelin, ki ne hranita kože in sta bogata s konzervansi, da bi izdelki dolgo časa lahko stali na policah trgovine. Velika številka kemijskih substanc pogosto izziva kožne reakcije, tudi celo alergije. V naravno se kozmetiko ne dodajajo konzervansi, se izdeluje po potrebah in tipu vaše kože. Zato jo je treba hraniti na hladnem mestu (v poletju pa v hladilniku), da se ne bi pokvarila. 

Sestavine naravne kozmetike so učinkovite in varne

Sestavine naravne kozmetike so hladno stiskana rastlinska olja, eterična olja, rastlinskim emulgatori, hidrolati, rastlinski glicerol in dodatne aktivne snovi. Rastlinska so olja del mastne faze vsake kreme. Negujejo in hranijo kožo ter so nosilci eteričnih olj, ki se v njih lažje raztopijo.

Osnovna olja se razlikujejo med seboj, najpogosteje pa se uporabljajo naslednja: 

Naravna kozmetika v Tovarni - naravne blagovne znamke za naravno nego

Razen izjemno zdravih in bogatih olj, ki so zgoraj omenjena, v naši trgovini imate številne kozmetične izdelke iz naravne pridelave. V primeru, da niste ljubitelj doma narejenih izdelkov in da preprosto, da se boljše počutite, ko uporabljate izdelane izdelke, tukaj so prav tako naravni izdelki dobro znanih blagovnih znamk, ki skrbijo za vašo kožo in zdravje. Oglejte si nekatere izmed njih! 

Biovitalis

Biovitalis je domača blagovna znamka, ki svoje izdelke izdeluje izključno iz naravnih sestavin. V svoji ponudbi imajo različne kreme, spreje proti komarjem, izdelke za športnike, nosečnice in otroke. Če ne verjamete v popolnoma naravno sestavo teh izdelkov, je čas, da to storite, saj za to znamko stoji družina, ki se je zaradi nezadovoljstva z industrijsko kozmetiko odločila ustanoviti svojo – in ji gre dobro od rok. Ena izmed odličnih izdelkov je pršilo proti komarjem, narejeno iz eteričnega olja poprove mete, licee, limonske trave in klinčkov. Tukaj je tudi ta za otroke s še bolj posebno sestavo, vendar tudi s pršilom proti klopom za brezskrbno uživanje v naravi. Tukaj pa so tudi razni drugi izdelki - maslo za porjavelost kože, proticelulitna krema, krema za kožo z brazgotinami in še veliko tega. Preverite in se prepričajte sami. 

Maslo iz sivke

Še od leta 2008. se je ena družina začela ukvarjati s pridelavo sivke Budrovke na pobočju Moslavačke Gore. S to čudežno in dišečo rastlino ustvarja paleto od več kot 200 naravnih izdelkov za nego obraza in telesa. Moramo pa priznati, da je težko izbrati en izdelek iz tega asortimana - saj je možnosti nešteto. Tukaj je tudi deo krema, ki ščiti pred neprijetnimi vonjavami, ne da bi zaprl pore na občutljivi koži pazduh. Maslo za odstranjevanje ličila je osnovano na podlagi  zelo enostavne in učinkovite sestave, ki vam omogoča hitro in učinkovito odstranjevanje vsakega ličila in čiščenje obraza od dnevnih umazanij. Hidrolat lavandina je odličen za nežno otroško kožo, ki deluje obnovitveno, osvežujoče in prečiščujoče. Veliko je možnosti, naša trgovina pa jih ponuja skoraj vse. Oglejte in se prepričajte sami, kako je kozmetika lahko naravna in nežna, hkrati pa tudi dišeča!

Zorina mast

Babice so vedno "zdravniki za vse - od kuhanja pa do kozmetike, to potrjuje tudi blagovna znamka Zorina mast, ki je svojo zgodovino začela z mazilom iz oljk, bezga, šentjaneža, sivke in drugih zdravilnih rastlin iz morskih območjih. Kot v vsaki zgodovini, razširili so se tudi na druge izdelke, tako lahko v ponudbi najdete micelarno vodo, tukaj pa je tudi neizogibna krema za roke iz oljčnega olja za suho kožo. V morju dobrih in kakovostnih naravnih izdelkov, ta blagovna znamka vam ponuja tudi paket, ki je lahko odlično darilo za vaše najdražje, saj v njem dobite tudi kremo in mazilo za roke. Kaj pa vi obožujete iz Zorine masti?

 

Tinktura

S prihajanjem toplejših dneh na policah trgovin je ta blagovna znamka številka 1. Predvsem zato, ker Tinktura ima zelo priljubljene izdelke za nego ob sončenju, v svoji ponudbi pa skriva tudi številne druge skrivnosti. Tinktura iz koprive je odličen izdelek za bujne lase, ki so nagnjeni k izpadanju, tukaj pa so tudi odlični geli za prhanje za nežno in dišečo kožo. Že dobro znani so pa vsekakor balzami in olja iz korenčka za zaščito pred soncem, za hitro zagorelost, nego zagorele kože - za vse, kar vam poleti srce potrebuje, pozimi tudi. Ali moramo še dodatno poudariti, da je vse na podlago naravnih sestavin?

Če med naravno kozmetiko še niste našli svojega favorita, to še ni konec, saj je v naši ponudbi še veliko naravnih kozmetičnih izdelkov in olj, ki lahko postanejo vaš najboljši zaveznik pri negi kože. Na vas je, da izberete. 

Oglejte si ponudbo naravne kozmetike

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane! Ob prijavi na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.