Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Obstajajo hitrejše in bolj enostavne ter bolj zdrave in hranljive različice pireja, oziroma kašaste pasirane zelenjave
Pire krompir je mnogim ena najljubših jedi, ki neustavljivo spominja na otroštvo. Pire pa se mora delati samo iz krompirja. Obstajajo tudi hitrešje in bolj hranljive različice pireja.
Če ste na LCHF prehrani, veste, da lahko jeste večino mesnih in ribjih jedi, vendar da tudi običajne priloge, kot sta riž in krompir, lahko nadomestite z zelenjavo. Če pazite na vnos ogljikovih hidratov, klasični pire iz krompirja lahko nadomestite s pomočjo naslednjih receptov.
Čeprav je osnovni princip pripravljanja enostaven: skuhate zelenjavo, pretlačite jo, obogatite z maslom ali oljem ter mlekom in z začimbami, za pripravljanje kremastega, skoraj svilnatega zelenjavnega pireja - vam je potrebno tudi znanje za pripravljanje postopka. Za začetek, izberite svežo in zrelo zelenjavo, brez poškodb ali spremembe barve. Na ta način dobite lahko veliko pireja polnega okusa. Pri pripravljanju lahko koristite tudi zamrznjeno zelenjavo ali zelenjavo iz pločevinke.
Izbira zelenjave je na vas, lahko uporabite eno vrst ali kombinirate več vrst zelenjave, vendar ne pozabite, da je postopek včasih nekoliko drugačen, če uporabljate korenasto zelenjavo, vlaknato zelenjavo ali zelenjavo, ki absorbira veliko vode, kot so jajčevci.Sledite našim 3 priljubljenim receptom za kremast in okusen pire - in to je vse!
Sestavine:
1 skodelica rdeče leče
1/2 šopka peteršilja
1/2 skodelice zelenjavne jušne osnove
1 žlica oljčnega olja
Koriander v prahu
Postopek:
Sestavine:
Postopek:
Sestavine:
Postopek:
Sestavine:
Postopek:
Sestavine:
Postopek:
Ja, vsi ti recepti so odlični načini da osvežite jedilnik! Med drugim, dodatna prednost teh zelenjavnih prilog je ta, d na ta način lahko povečate vnos hranljive zelenjave, zlasti pri malčkih.
Za najboljše rezultate pripravite malo po malo pireja na način, da s pomočjo paličnega mešalnika ali namiznega mešalnika dodajajte po1 skodelico kuhane zelenjave in dodajte mleka ali zelenjavno jušno osnovo po potrebi. Za konec dodajte maslo, ki ste ga dali na sobni temperaturo in začimbe po želj ter dobro zmešajte do gladke zmesi. Pripravljeni pire iz zelenjave lahko postrežete kot prilogo ali zamrznjeno v vrečkah ter tako lahko shranjujete do 3 meseca v zamrzovalniku.
Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane! Ob prijavi na novičnik, pridobite 10% popusta na prvo naročilo.
Zanima vas lahko tudi...
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: