Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Testenine brez glutena za lažje življenje brez glutena

Testenine brez glutena za lažje življenje brez glutena

Je lahko ko veste za najboljše izdelke

Seznam, ki šteje!

Ko gre za ljude, ki ne smejo uživati glutena, najprej pomislimo na ljudi, ki ne smejo okusiti ne peciva ne kruha na osnovi moke in testenin. Čeprav ni preprosto živeti brez glutena, je vse več možnosti in alternativ za brezglutensko hrano. Moka iz različnih žit in semen pomaga pri pripravi kruha, različne zelenjave nadomeščajo gluten v omakah in enolončnicah in testenine iz različnih živil spodobno zamenjajo pšenične testenine. V našem smo članku izpostavili vse moke in živila brez glutena.

Kaj "brezglutenci" lahko uživajo ko gre za priljubljene testenine?

Brezglutenske testenine so vse bolj priljubljene med ljubitelji testenin po vsem svetu. Izdelane iz alternativnih mok, kot je riž, koruza ali ajda, te testenine omogočajo osebam, ki se izogibajo glutena, da uživajo v priljubljeni jedi, brez skrbi o stranskim učinkom. Z enako značilno teksturo in okusom podobnih tradicionalnim testeninam.,brezglutenska različica prispeva k raznovrstnosti vašega jedilnika.

Riževi rezanci

Riževi rezanci so brez glutena - naravno. Tisti, ki trpijo za celiakijo ali so preveč občutljivi na gluten, morajo v prehrano vključiti te testenine. Uživanje riževih rezancev ne pripelje do napihnjenosti, driske ali zaprtja. Lahko jih skuhate ali prepražite – je vaša izbira. 

Koruzne testenine

Testenina peresniki je ena najbolj znanih oblik italijaskih testenin. Koruzne Civita testenine vam ponujajo prav to obliko brez glutena. Imajo visok delež vlaknin, nizki glikemijski indeks ter vsebujejo antioksidativne karotinoide. S kakršnokoli omako, te testenina bodo postale prava poslastica, ne glede na to ali ne prenašate glutena, imate celijakijo, ali se glutena preprosto izogibate. 

Testenine iz riža in koruze

Špageti so klasična jed, ki se vedno najde na jedilniku ljubiteljev testenin po vsem svetu. Vendar pa je za tiste, ki se izogibajo glutenu zaradi občutljivosti ali osebnih prehranskih preferenc, uživanje tradicionalnih špagetov lahko izziv. Na srečo vse več blagovnih znamk proizvaja brezglutenske špagete, ki zadovoljijo potrebe vseh ljubiteljev testenin. Testenine iz kombinacije riževe in koruzne moke so brezglutenska različica testenin, primerna za vse, ki se glutenu izogibajo.

Testenine iz bučk

Takšna oblika testenine je lahko nenavadna, vendar je zelo hranljiva. Gre za veganske in surove testenine ki so  končane v nekaj minutah. Ko ste na trake sesekljali Butternut bučo, jih posolite in pustite da stojijo 10-15 minut. Lahko jih malo premešate z oljčnim oljem in s sojino omako ter jo lahko pripravite s priljubljeno omako. Za lažje pripravljanje pa so tukaj že pripravljene testenine z bučo.

Testenine iz stročnic

iz leče,iz fižola ali soje – v testeninah iz stročnic lahko uživajo tudi tisti, ki pazijo na vnos kalorij ali na režim prehrane, In tudi tisti ki se izogibajo uživanju izdelkov ki vsebujejo gluten, različne alergene in/ali druge snovi ki vsebujejo draženje črevesja  in sindrom prepustnega črevesja

So nizke vsebnosti ogljikovih hidratov in se pripravijo zelo lahko. Te testenine brez glutena se bodo odlično ujemale samo z dodatkom oljčnega olja, vašim priljubljenim pestom ali z različnimi začimbami, kot so origano ali bazilika.

 

Shirataki testenine

 Shirataki rezanci so naravni in so popolnoma brez glutena. Narejeni so iz konjac moke proizvedene iz korenine Amorphophallus Konnyaku, ki poteka iz Azije. Prehranski izdelek, ki uporabljajo to edinstveno korenino so znani na Daljnem vzhodu več tisoč let. Vsebuje najmanj 3g dietnih vlaknin po odmerku. Dietne vlaknine imajo pomembno vlogo v človeškem zdravju, regulaciji prebave in telesne teže ter v preprečevanju bolezni. Shirataki vsebuje le 4 kalorije na 100g ter ne vsebuje sladkor niti maščobo. 

P.S. Celotno ponudbo testenin brez glutena si lahko ogledate na naši spletni strani, prav TUKAJ

Za še več zdravih nasvetov in receptov, se prijavite na naš Novičnik

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.