Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Ali veste, kateri sta dve najbolj zdravi semeni, ki bi ju morali jesti vsak dan?

Ali veste, kateri sta dve najbolj zdravi semeni, ki bi ju morali jesti vsak dan?

Vključite ju v prehrano.

Vsako seme v sebi vsebuje vse, kar potrebujete za rast, zato ju jejte vsak dan. 

Človek je že od starih časov uporabljal semena za zdravljenje, hrano in surovino za predelavo. Redko katero živilo je bogato z vrednimi snovmi, in je toliko spregledano v naši prehrani. Vsako seme v sebi vsebuje vse, kar potrebuje rastlina, ki raste. 

Sončnična, chia semena, sezamova semena, semena črne kumine, lanena semena, konopljina semena naj postanejo del vaše prehrane, če želite dobre in zdrave spremembe, vendar 2 vrsti semen bi morali uživati vsak dan. 

Preberite, spoznajte jih in čim prej naročite svoj odmerek!

Lanena semena - vir vitalnosti

Lanena semena vsebujejo veliko hranljivih snovi, največ je treba omeniti naslednja 3: omega-3 maščobne kisline, lignane-kemične snovi, ki sodijo v skupino fitoestrogena in imajo močne antioksidativne lastnosti ter prehranske vlaknine. Lignani, ki so v lanenih semenih, imajo preventivno delovanje na pojav raka, srčnih bolezni in osteoporoze. Tudi, lignani zmanjšajo vnetja, delujejo protivnetno in učinkovito lajšajo tegobe med artritisom in lupusom. 

Razen teh hranljivih snovi, lanena semena vsebujejo tudi vitamin B, vitamin C, vitamin E, kalcij, železo, magnezij, fosfor, kalij, natrij, selen, cink, omega-6 maščobne kisline in omega-9 maščobne kisline. Lanena semena ščitijo srce in krvne žile, znižajo raven slabega holesterola in sladkorja v krvi in pospešujejo presnovo, ter so dobre za tiste, ki želijo zmanjšati kilograme. Iz lanenih semen, lahko naredite čaj, ki pomaga pri izgubi kilogramov ter zmešati lan in kefir za dober začetek dneva, prišel bo dobro v vseh receptih kot so: LANENE TORTILJE IZ 3 SESTAVIN.

Razen teh hranljivih snovi, lanena semena vsebujejo tudi vitamin B, vitamin C, vitamin E, kalcij, železo, magnezij, fosfor, natrij, selen, omega-6 maščobne kisline in omega-9 maščobne kisline. Lanena semena ščitijo srce in krvne žile, znižajo raven slabega holesterola in sladkorja v krvi ter pospešujejo presnovo, zato so dobre za vse, ki želijo shujšati. Izmed lanenih semen, lahko naredite čaj, ki pomaga pri izgubi kilogramov ter zmešajte kefir in lan za dober začetek dneva.

 

Konopljina semena - zaklad zdravja

Konopljina semena nam dajejo veliko zdravstvenih koristi, spodbujajo zdravo hujšanje, znižujejo slab holesterol in uravnavajo krvni tlak, tako da izboljšujejo krvni tok in odpornost, povečujejo energijo in uravnavajo optimalno kontrolo sladkorja v krvi in veliko tega še. Vsebujejo veliko beljakovin in zdravih maščob. V povprečju vsebujejo 35% beljakovin, 47% maščob in 12% ogljikovih hidratov. Konopljina semena so odličen vir omega-3 maščobnih kislin, vitamina E, vitamina B, omega-6 in omega-9 maščobnih kislin. V njih lahko najdete tudi lecitin, ki bistveno vpliva na jeter in možgane. Poleg tega, konopljina semena so ena redkih vrst semen, ki vsebujejo klorofil. 

Dragocena so prav zaradi omega- 3 maščobne kisline, ki pozitivno vplivajo na srčno-žilni sistem, ter redkih omega-6 maščobnih kislin. Lahko se posujeta po solati ali juhi ter vključita v številne druge recepte. Veste kako? Imamo recepte: 

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice z zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.