Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Najboljši recepti s super zdravo čičeriko v glavni vlogi!

Najboljši recepti s super zdravo čičeriko v glavni vlogi!

Vključite čičeriko v svoj jedilnik.

Čeprav je malo zapletena za pripraviti, čičerika je zakon, zato jo pripravljajte čim pogosteje. 

 Čičerika je bila priljubljena že v starodavni Grčiji in Rimu. Poteka iz Srednjega vzhoda, kraja vseta, kjer se še vedno je in je ena osnovih živil. Vse je bolj priljubljena tudi na zahodu, ter je, po podatkih, ena najbolj uporabljenih živil na svetu. Njena okusni, oreščkast okus, in nekoliko škrobasta tekstura so odlični dodatek kateri koli jedi. 

Je bogat vira hranil, ker vsebuje prehranske vlaknine. Je nizkega glikemijskega indeksa (približno 30) zaradi česar je na seznamu najboljših živil za diabetike. Čičerika je, tudi, pomemben vir makro hranila, ker vsebuje veliko beljakovin. Kuhana čičerika z zelenjavo in polnozrnati žiti je kot riž, odličen visoko- beljakovinski nemasten obrok z veliko prehranskih vlaknin. 

kuhanje s čičeriko

Super čičerika - stročnica, ki lahko obogati vsako jed

Pri  nakupovanju konzervirane čičerike, je zaželeno izbrati tisto, ki je ekološki pridelana in ne vsebuje nobenih soli ali aditivov, tudi suha čičerika kadar koli je to možno, mora biti iz ekološke pridelave. Čeprav je nekoliko zapletena za pripraviti, je suha čičerika, ki jo boste sami skuhali, boljša kot tista iz konzerve. 

Čičeriko je treba pred uporabo potopiti v vodi na najmanj 6 ure (najboljše skozi dneva ali ponoči). Med kuhanjem je priporočljivo dodati 1 ali 2 lovorjevih listov (za dobro presnovo živila) in ščepec soli, da bi se lažje skuhal. Tisto kar je dobro je dejstvo, da se skuhana čičerika lahko hrani v lastni vodi v kateri se kuhala ali v slani vodi v hladilniku 1-7 dni brez skrbi da se bo pokvarila. 

Vedno je dobro narediti večjo količino čičerike in ga shraniti tako, da v vsakem trenutku imate že pripravljeno živilo za enoločnice, solate, humus, ali ga lahko prepražite z začimbami. 

Zdravi recepti s čičeriko

Enkrat ko jo skuhate, je čičerika pripravljena za različne jedi - od predjedi do solat in juh, celo do sladic. Kako? Najboljše bi bilo, da se sami prepričate in poskusite recepte iz našega zdravega kotička! Če jih poskusite, na sporočite svoje vtise. 

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  S prijavo na naš novičnik, pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.